Справа Катерини Гандзюк: Суд розпочав обрання напобіжного заходу для підозрюваного, який купив для нападу кислоту (фото)

Судова процедура пройде у закритому режимі.

Віктор Горбунов - другий підозрюваний у нападі на Катерину Гандзюк. Фото:facebook

У Херсоні суд обирає запобіжний захід другому підозрюваному в нападі на активістку Катерину Гандзюк - Віктору Горбунову. Про це повідомляють Патріоти України.

Як зазначається, чоловіка 1991 року народження підозрюють у купівлі кислоти для нападу. За даними ЗМІ, захист Горбунова подав клопотання про проведення засідання в закритому режимі і суддя задовольнив його.

"Попередні показання (Горбунова - ред.) містять відомості, які мають істотне значення у встановленні об'єктивної істини у даній кримінальній справі, розголошення яких в ЗМІ або іншим способом, за межами поняття таємниці слідства, можуть перешкодити встановленню всього кола осіб, які вчинили злочин", - пояснив адвокат підозрюваного.

Крім цього захисник Горбунова підкреслив, що інформація, якою володіє його підзахисний, представляє "небезпеку для життя і здоров'я, адже свідчення стосуються осіб, які вчинили замах на вбивство".

Як відомо, 31 липня в Херсоні напали на місцеву активістку Катерину Гандзюк - чоловік чекав біля під'їзду і хлюпнув на дівчину невідомою рідиною. Жінка отримала опіки 40% тіла. Поліція опублікувала відео з підозрюваним у нападі. Як з'ясували експерти, активістку в Херсоні облили концентрованою сірчаною кислотою. Постраждалу негайно перевезли літаком до Києва.

У понеділок, 6 серпня, рішенням суду підозрюваний у виконанні цього злочину Микола Новіков узятий під варту. 17 серпня, співробітники Нацполіціі і СБУ затримали двох осіб, яких вважають причетними до організації замаху на херсонську активістку Катерину Гандзюк. За даними джерел в правоохоронних органах, затримання відбулося на території Дніпропетровської області.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...