"Справа Майдану": Засуджено 35 осіб, триває 152 судових процеси, - Луценко

Але ті, хто вкладав вбивцям в руки зброю, хто давав наказ стріляти в мирних людей, наразі ховаються в Москві.

Юрій Луценко. Фото: Politrada.com

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що в справах проти активістів Майдану засуджені 35 осіб, щодо 152 тривають судові процеси, близько 190 осіб - під досудовим слідством. Про це він сказав в ефірі телеканалу ICTV під час прямого включення з Гааги, повідомляють Патріоти України.

"Можу сказати про те, що пророблена грандіозна робота - 152 людини перебувають у судових процесах з врученими звинуваченнями від Генпрокуратури України, 35 осіб вже отримали судові вироки, ще близько 190 осіб перебувають під підозрою і досудове слідство триває", - зазначив Луценко. Однак, він сказав, що "не притягнуті до відповідальності ті, хто віддавав наказ убивцям".

"Так, вбивці - на лаві підсудних, але ті, хто вкладав їм в руки зброю, хто давав наказ вбивати мирних людей - ховаються в Москві", - зазначив генпрокурор. Нагадаємо, люди розчаровані затягуванням слідства.

"Справа Майдану" налічує 89 кримінальних проваджень, в яких розслідують вбивство 91 людини (78 мітингувальників і 13 силовиків). Потерпілими у "справі Майдану" є 1973 учасників акцій протесту і близько 900 силовиків, у справі приблизно 9500 свідків і 193 підозрюваних, з них в розшуку - 77, 30 справ розглядаються в судах.

"За три роки в цих справах винесені 9 вироків, але поки тільки одна людина відбуває покарання в колонії. Решта отримали умовний термін. 13 осіб чекають початку розгляду судової справи або вироків. Всі кримінальні виробництва розслідують 35 слідчих", - пишуть ЗМІ.

Не сподобалось, що гавкала: У Києві чоловік застрелив бельгійську вівчарку ветерана АТО

вівторок, 7 травень 2024, 15:26

У Києві 51-річний чоловік застрелив бельгійську вівчарку сусідів, і тепер йому загрожує 3 роки тюрми.Пса на прізвисько Чіп привезли із зони АТО у 2016 році. Він багато років охороняв будинок своєї родини, повідомляє Київська міська прокуратура, передаю...

Назад не повернуться? Українці активно отримують громадянство Чехії

вівторок, 7 травень 2024, 14:30

Щорічно близько 5000 іноземців отримують чеське громадянство. Більшість із них - українці (майже 50%) та словаки. Про це пише видання mukachevo.net, передають Патріоти України. Як пише видання, активно змінюють паспорти також росіяни, інтерес яких до ч...