Справа на півмільярда гривень: НАБУ затримало чиновника, який організував розтрату "кіотських" грошей

Посадовець у змові з групою осіб організував придбання фіктивних суб’єктів господарської діяльності та забезпечив їх перемогу при проведенні процедур державних закупівель на реконструкцію мереж освітлення.

НАБУ. Ілюстрація:uazmi.orgУ понеділок, 16 травня, детективи НАБУ затримали секретаря комітету з державних закупівель ДП "Українські екологічні інвестиції" через ймовірну розтрату державних коштів у розмірі понад 480 млн грн. Про це повідомляє прес-служба відомства, інформують Патріоти України.

Зазначається, що кошти були отриманні згідно Кіотського протоколу.

"В процесі розслідування було встановлено, що посадовець у змові з групою осіб організував придбання фіктивних суб’єктів господарської діяльності та забезпечив їх перемогу при проведенні процедур державних закупівель на реконструкцію мереж освітлення на суму понад 480 млн. грн.

Предметом тендеру передбачалося проведення капітального ремонту шляхом переоснащення світильників з лампами розжарювання на світильники на основі LED-технологій", - йдеться у повідомленні.

Слідчі дії у даному кримінальному провадженні тривають, встановлюються інші співучасники злочину. Секретарю комітету повідомлено про підозру, готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.

Призупинення консульських послуг для українських чоловіків: У МЗС розвіяли низку міфів, які викликали резонанс

четвер, 2 травень 2024, 7:48

Після рішення призупинити консульські послуги для українських чоловіків призовного віку з'явилася низка міфів щодо цього питання, передають Патріоти України з посиланням на пресслужбу Міністерства закордонних справ України. Міф перший . Перший міф пол...

Це буде справжній прорив! Генетик розповів, коли вчені зможуть кардинально продовжити життя людини

четвер, 2 травень 2024, 7:37

Перші спроби кардинально продовжити життя людства в перспективі очікуються в межах найближчих двадцяти років. Про це розповів генетик і біогеронтолог, кандидат біологічних наук Олександр Коляда в інтерв'ю "РБК-Україна", передають Патріоти України. "За ...