США перекидають до Сирії спецпризначенців

До групи 200 військових увійдуть інструктори спецпризначенців, військові консультанти і сапери.

Військові США в Сирії. Фото: соцмережі

США відправлять до Сирії ще 200 військовослужбовців для підтримки наступу на Ракку, захоплену терористичним угрупуванням "Ісламська держава". Про це повідомив в суботу, 10 грудня, глава Пентагону Ештон Картер, виступаючи на конференції з безпеки на Близькому Сході в Бахрейні. До групи 200 військових увійдуть інструктори спецпризначенців, військові консультанти і сапери. Вони приєднаються до 300 американським спецназівцям, які вже знаходяться в Сирії. Новину передають Патріоти України.

Сирійська Ракка і іракське місто Мосул є на даний момент головними базами "Ісламської держави". Західна антиджихадистська коаліція допомагає місцевим повстанцям відвойовувати у "ІД" зайняті раніше території і паралельно намагається позбавити бойовиків джерел доходу, одним з яких є продаж нафти з захоплених родовищ.

Зокрема, 9 грудня коаліційні сили повідомили про знищення колони з 168 автоцистерн з нафтою в районі Пальміри, які належали "ІД". Таким чином, за оцінками американської влади, бойовики втратили доходу в два мільйони доларів.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...