Стало погано прямо на уроці: У Рівному небезпечна інфекція вбила молоду вчительку (фото, відео)

Красива, обдарована, на самому початку дорослого життя... Епідеміологи терміново шукають носія смертоносної інфекції, в тому числі серед малих школярів.

У Рівному від менінгококової інфекції померла 23-річна вчителька Олена Фурман, повідомляють Патріоти України.

Так, дівчині стало погано прямо під час уроку в минулий четвер, 8 листопада. Вона поскаржилася на погане самопочуття колегам і їй терміново викликали "швидку".

Вчительку госпіталізували в інфекційне відділення міської лікарні. У неї була підвищена температура, слабкість, боліла голова і з'явилася блювота. Стан Олени стрімко погіршувався і через два дні вона померла.

Зараз епідеміологи шукають носія інфекції. "Обстежили близьких, наші фахівці обстежили дітей 2-го класу, де викладала вчителька. Ввели обмежувальні заходи: вологе прибирання, провітрювання, протягом 20 днів дітей оглядатимуть, шкірні покриви, термометрія, зів оглядати, щоб не пропустити цю хворобу", - пояснив головний епідеміолог області Віктор Мороз.

Батьки другокласників, у яких викладала дівчина, бояться пускати малечу до школи. Але викладачі та медики просять їх не панікувати і відпускати дітей на уроки.

"Ця інфекція передається повітряно-крапельним шляхом, але при близькому контакті - чхання, поцілунок. Потрібно вчасно виявити та вчасно і правильно надати медичну допомогу, якщо все правильно, то людини врятують", - пояснив епідеміолог.

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...

Навіть гонорар не мав значення: Спаринг-партнер Усика відмовився від бою з бійцем із Росії й допоміг непереможному німцю його нокаутувати

четвер, 18 квітень 2024, 21:59

Чемпіон EBU у надважкій вазі Олександр Захожий (19−0, 15 КО) розповів про те, що йому пропонували провести бій в Саудівській Аравії з росіянином Арсланбеком Махмудовим (18−1, 17 КО), який виступає за Канаду, передають Патріоти України. «Я одразу відмов...