Стало відомо, як зараз поставляється електрика кримським містам

Кримчани вірять в енергоміст.

Ілюстрація: ЖЖНезважаючи на запущену першу гілку енергомоста з Кубані до Криму, ліміти на кількість електроенергії, які поставляють кримським містам, зокрема, Севастополю, постійно знижуються. Про це по телефону в ефірі телеканалу новин "24" повідомила мешканка Севастополя Маріанна, передають Патріоти Україн.

За словами жінки, в її будинку світло є постійно. У цілому по місту електрику подають в режимі "3 через 3" і ліміти поставок постійно падають. Для Севастополя зараз знизили ліміти. "Днями на місто "кидали" приблизно 150 мегават, сьогодні ця цифра становила 117, за звітами чиновників. І це сукупні ліміти: зі всіма дизельними установками, які завезли в Севастополь" - пояснила Маріанна.

За словами кримчанки, в період, коли треба опалювати всі будівлі, місту необхідні вдвічі більші показники - приблизно 220 мегават. Зараз у тестовому режимі в Севастополі вдалося запустити на лінію тролейбуси. Також жінка розповіла, що нещодавно в місті сталася аварійна ситуація, коли світло вимкнули на всю ніч. Тому люди знову заговорили про те, що інформація про енергоміст не відповідала дійсності або сталася якась аварія.

"Люди вірять у енергоміст. Всі чекають 20 грудня, коли анонсований запуск другої його гілки. Але коли запустили першу гілку, світло по всьому Криму не вимикали майже три дні", - пояснила кримчанка. Чи зможуть повноцінно налагодити поставки електроенергії - поки незрозуміло.

До України повертаються заморозки: Синоптики розповіли, де й коли суттєво знизиться температура

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:30

Синоптики попереджають про суттєве зниження температури повітря в Україні. Як наслідок - у низці регіонів очікуються заморозки. Про це повідомили в Укргідрометцентрі, передають Патріоти України. Синоптики попереджають про небезпечні та стихійні метеор...

Частині українців можуть списати борги за газ: Ось що потрібно зробити

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:28

У наші нелегкі воєнні часи нерідко виникають ситуації, коли люди виїжджають за кордон чи в іншу область. Або ж залишаються вдома, але мають іншу нерухомість, яка стоять пусткою, передають Патріоти України. Виявляється в подібних випадках українці мож...