Енергетичний проект: Німецькі інвестори на Полтавщині видобуватимуть біогаз для отримання електроенергії

Вироблена електроенергія підлягатиме реалізації за так званим "зеленим тарифом". Мешканці Кременчука взамін отримають чистий сміттєвий полігон.

Ілюстрація:http://ecotown.com.ua/

Вісім років переговорів дали свій результат – нарешті на Полтавщині будуть використовувати для отримання електроенергії ресурс, якого в Україні більш ніж достатньо. Про це йдеться на сайті Eco Town, передають Патріоти України.

Так, у Кременчуці (Полтавська область) місцева влада після восьми років переговорів нарешті прийняла кінцеве рішення: на Деївському звалищі інвестори з Німеччини будуть видобувати біогаз. Проблема полягала в тому, що закордонні інвестори ставили вимогу – вони припинять роботу у разі, якщо у видобутій продукції буде більше сорока відсотків метану та якщо видобуток буде меншим за триста кубометрів на годину.

Після тривалих переговорів їх переконали знизити планку до двохсот кубометрів на годину. Результати розрахунків показують, що двісті кубометрів газу даватимуть чотириста сімдесят кіловатгодин електроенергії.

Кременчуцька міська рада повідомила, що німці вже готові перейти до роботи – для цього потрібно реконструювати газорозбірну систему, побудувати і ввести в експлуатацію газоутилізуючу систему тощо. Вироблена електроенергія підлягатиме реалізації за так званим "зеленим тарифом". Містяни взамін отримають чистий сміттєвий полігон.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...