Стало відомо, яка частина українців виступає за союз з РФ - соцопитування

Підтримка Євразійського союзу (як і інших варіантів союзу з Росією) різко впала після 2013 року - з 30% до 8%, а підтримка вступу в ЄС зросла - з 42% до 57%.

Ілюстрація:UkrMedia

За приєднання України до Євразійського економічного союзу виступають 8% українців. Про це свідчать результати опитування, яке проводили Фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва та Центр Разумкова, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

При цьому наголошується, що підтримка Євразійського союзу (як і інших варіантів союзу з Росією) різко впала після 2013 року - з 30% до 8%, а підтримка вступу в ЄС зросла - з 42% до 57%. Однак в той же час зріс відсоток тих, хто вважає, що Україні не слід приєднуватися до союзів ні з Європою, ні з Росією, - з 13% до 25%.

У той же час, підтримка приєднання до Європейського союзу найвища в Західному регіоні (79%) та Центральному, значно менше - в Південному (32%) і Східному (41%), де значна частина жителів воліє неприєднання (43% на Півдні і 32% на Сході).

Більше підтримує інтеграцію з ЄС молодь у віці до 30 років (69%) і вікова група 30-39 років (64%), найменше - люди старші 60 років (41%), серед яких значну підтримку має неприєднання до жодного з двох союзів (35%).

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...