Стало відомо, коли Савченко може повернутися в Україну

Надія може бути вдома уже в березні, пояснює її адвокат.

Надія Савченко у суді. Фото:www.youtube.com

Українська льотчиця і народний депутат від партії "Батьківщина" Надія Савченко, ймовірно, зможе повернутися в Україну вже цієї весни. Про це повідомив адвокат льотчиці Марк Фейгін, передають Патріоти України з посиланням на Подробности.

"Вирок оголосять на початку березня або в кінці лютого, буквально через три-три з половиною тижні. Далі вирок вступає в силу через 10 днів. Надія Савченко відмовляється подавати апеляцію, втім я не згоден з цією позицією і вважаю, що апеляцію подавати потрібно, проте вона не хоче цього робити.

Ми поки її переконуємо, але через 10 днів після винесення вироку, в середині березня, він вступить в законну силу", - пояснив адвокат.

На думку адвоката, з цього моменту може початися процедура видачі Надії Савченко.

"Київ може направити запит про її видачу в Україну для відбуття терміну покарання. Там є ряд перешкод процесуального характеру: Україна повинна визнати законність вироку, але це все - формальна сторона питання, цього можна уникнути, домігшись головного - щоб Надія Савченко опинилася в Києві.

Все інше - має виключно політичний характер, а ніяк не зобов'язує дотримання процедури, оскільки, за цією логікою, Росія повинна дотримуватися Будапештського меморандуму", - зазначив Марк Фейгін.

Була 6 днів без їжі та води: У США випадково відправили кішку у зворотній посилці Amazon

субота, 27 квітень 2024, 18:53

Американське подружжя випадково відправило свою кішку у зворотній посилці Amazon: вона була шість днів без води та їжі, втім зараз їй нічого не загрожує. Про це пише Business Insider, передають Патріоти України. Вказано, що власниця помітила зникнення ...

Несподівана ситуація: На Житомирщині вчитель порізав ножем своїх колишніх учнів

субота, 27 квітень 2024, 17:59

На Житомирщині вчитель з ножем напав на своїх колишніх учнів, внаслідок чого один з них загинув. Чоловікові повідомили про підозру в умисному вбивстві. Про це інформують поліція Житомирщини та Житомирська обласна прокуратура, передають Патріоти України...