Стало відомо про вбивство одного з ватажків "ДНР"

Вагнер підозрювався в причетності до вбивств ватажка банди бойовиків "ЛНР" "Привид" Олексія Мозгового і "казачого" отамана, командира шостого окремого мотострілецького козачого полку Павла Дрьомова.

Один із Вагнерів в "ДНР". Фото:Livejournal

На території Донецької області, контрольованій проросійськими бойовиками, в районі населеного пункту Озерянівка в ході операції зі знешкодження тих, хто відмовився підкорятися "владі" самопроголошеної "ДНР" був убитий керівник "Приватної військової компанії" Євген Вагнер і один з його бійців. Про це повідомляється на сайті "ДНР" з посиланням на донецьке "МГБ", інформують Патріоти України.

Вагнер підозрювався в причетності до вбивств ватажка банди бойовиків "ЛНР" "Привид" Олексія Мозгового і "казачого" отамана, командира шостого окремого мотострілецького козачого полку Павла Дрьомова.

Відзначається, що в підвалі у Вагнера були виявлені 4 жінки, що утримувалися в нелюдських умовах, а на задньому дворі - труп чоловіка з простреленими ногами, який виявився батьком однієї з полонянок. В "МГБ ДНР" повідомили про те, що "банда Вагнера" нібито промишляла викраденням дівчат і перепродажем їх в сексуальне рабство.

У той же час російський блогер Андрій Чернухін у своєму блозі в "Живому журналі" звертає увагу, що існує двоє різних людей - з позивним "Вагнер" і прізвищем Вагнер.

"Їх часто плутають. Один Євген, позивний" Вагнер ", солдат удачі, його ж ПВК "Вагнер". Про нього відомо небагато. "Відомі кондотьєри з ПВК Вагнера були вкрай стримані у спілкуванні з журналістами, але частиною знань поділилися.

За їхніми словами, "Слов'янський корпус" як єдиний підрозділ перестав існувати в жовтні 2013 року, коли командири пішли під арешт, а бійці роз'їхалися по своїх регіонах. Знову на службу вони повернулися вже до іншого замовника. Покликав їх колега, з бійця став командиром, - Вагнер", - написав Чернухін.

Інша особа - російський генерал-майор внутрішніх військ Євген Вагнер.

"Він не має ніякого відношення до однойменної ПВК. Боєць з позивним "Вагнер" служив не в МВС, а в частинах спецназу ГРУ Генерального штабу Збройних сил Росії. Останнє місце служби - командир одного з окремих загонів Другої окремої бригади спецназу ГРУ ГШ, що дислокована під Псковом.

Звільнений у запас підполковником. Працював за контрактом з Moran Security Group, охороняв судна в небезпечних районах від піратських нападів. У вересні 2013 року разом зі "Слов'янським корпусом" перший раз відвідав Сирію. Тоді він ще не був командиром і не був Вагнером.

Пафосне прізвисько він узяв після сирійської відрядження. Як кажуть його колеги, "зірвало дах": "Повернулися на "німецькій хвилі". Уявив себе арійцем".

Перша робота нібито була в Криму: "Група "Ввічливі люди". Роззброювали українські бази, встановлювали російський порядок". Цю роботу згадують з доброю ностальгією: платили небагато, але клімат приємний, жити не в окопі і ризик номінальний. Ідилія тривала недовго, незабаром ПВК Вагнера розпочала роботу на землях самопроголошеної Новоросії", - зазначив блогер.

Чернухін висловив думку, що в зачистках бойовиків на Донбасі брати участь не ПВК "Вагнера", а загони спеціального призначення ВВ МВС РФ на чолі з генерал-майором Євгеном Вагнером.

"У генерала Вагнера є в розпорядженні все, що завгодно, включаючи літаки. У Вагнера в лапках була невелика група таких же відморожених, як він, бійців, але на серйозні операції у нього сил і коштів не вистачало, хоча когось із польових командирів поменше міг зачистити і він.

Вагнера в лапках більше немає. А Вагнера без лапок якщо теж зачистять - то шляхом серцевого нападу, а не просто пристрелять, як його колегу - солдата удачі", - підсумував Чернухін.

Помер відомий український скульптор

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:30

Соцмережі вибухнули скорботними дописами, в яких українці згадують яким був майстер. Зокрема, трагічну звістку підтвердили у Facebook міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, Черкаська міська рада, а також донька митця Олеся Теліженко. Микола Теліжен...

Передвиборча програма звучить дуже спокусливо: У Байдена та Трампа з'явився несподіваний конкурент

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:05

За законами США, президентом країни може стати американець, якому вже виповнилося 35 років. Але ж висловлювати бажання стати президентом законом не забороняється. Про свої наміри очолити Сполучені Штати заявив Броуді Кеньйон зі штату Джорджія, якому не...