Страшна плата за прогрес: Нове покоління дітей треба вчити читати не раніше, ніж з восьми років, - психолог (відео)

Сьогодні якісна молодша школа — це час для спілкування, соціальних навичок, вміння дружити, піклуватися один про одного, про світ навколо, це час для того, щоб розуміти основи етикету, моральні якості.

Сучасні шестирічки емоційно не готові до шкільної навчаьної програми. Фото: tsn.ua.

Сучасних дітей потрібно навчати писати та читати мінімум з 8 років. Такі діти інші на нейрофізіологічному рівні, пояснює Катерина Ясько, психолог, спеціаліст з освіти та член громадської ради при міністерстві освіти України, повідомляють Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

"Старше покоління як правило народжувалось природнім способом, без кесаревого розтину, зростали на молочному годуванні, їли бабусині млинці з джемом, лазили по деревах, грали "Море хвилюється раз", багато кого віддавали в село на літо.

Сучасне покоління сидить в "айпадах" і "айфонах" замість того, щоб розвивати мозок координацією рухів. Змінюється весь нейрофізіологічний апарат сприйняття. Народжується більше дітей з екогормональною терапією в лоні матері. Неприродні пологи, штучне годування. Це змінює нервову систему", - каже Катерина Ясько.

Крім цього, кількість дітей із синдромом дефіцитом уваги та гіперактивності щороку зростає.

"Кількість дітей з аутизмом — 1 на 60. В Україні поки менше. Можливо це ГМО, можливо еволюційні процеси. Тому цих дітей важливо навчати емоційному інтелекту. Я вважаю, що молодша школа — це час для спілкування, соціальних навичок, вміння дружити, піклуватися один про одного, про світ навколо, це час для того, щоб розуміти основи етикету, моральні якості. Тобто час, коли дитину потрібно виховувати більше, ніж навчати", - додала Ясько.

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...