Страшна смерть двох дітей на Херсонщині: Лікарі "швидкої" не помітили, що хлопчики отруїлися чадним газом

Чому лікарі швидкої не звернули уваги на стан дітей, а забрали до лікарні тільки непритомну маму, на станції екстреної допомоги коментувати відмовилися.

"Швидка допомога". Фото: Львівський портал

На Херсонщині двоє хлопчиків померли від отруєння чадним газом. Трагедія сталася в дачному кооперативі поблизу Нової Каховки. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Іntermarium.

Батько розповідає, що вночі довелося викликати швидку для його 44-річної дружини. Жінці стало зле, вона знепритомніла. Лікарів викликав старший 13-річний син Антон. Поки вони оглядали маму, стало погано молодшому Юркові. Однак на дитину медики просто не звернули уваги. Хлопчик сам прийшов до тями і всі лягли спати. “Він потім встав, перевдягнувся, я йому два речі. Маму винесли, поклали в машину, швидка поїхала”, – розповів батько Дмитро Тихон.

Що сталася біда, виявила сестра його дружини, яка вранці зайшла провідати дітей. Хлопчики в ліжках були вже мертвими, а їхня 9-річна сестричка Віка ледь жива. Дівчинку з температурою тіла 34 градуси доправили до районної лікарні, потім – до обласної. “Зігріли, привели до тями, адекватно розмовляє. На даний момент стан оцінюється як середньої тяжкості”, – пояснив завідувач відділенням реанімації Херсонської обласної дитячої лікарні Олександр Букін.

У поліції кажуть, що експертиза підтвердила припущення про отруєння всієї родини чадним газом. “У верхній частині груби була заслонка закрита”, – пояснив заступник начальника слідчого відділення Новокаховського відділу поліції ГУНП у Херсонській області Олександр Петренко. Чому лікарі швидкої не звернули уваги на стан дітей, а забрали до лікарні тільки непритомну маму, на станції екстреної допомоги коментувати відмовилися. Правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження за статтею про неналежне виконання службових обов’язків медичними працівниками.

Де і ким працюють українські біженці у Латвії: Оприлюднено офіційні дані

четвер, 18 квітень 2024, 14:58

З початку цього року в Латвії як працівники офіційно було зареєстровано 8700 громадян України. Про це із посиланням на Центральне статистичне управління країни пише Baltijas Balss, передають Патріоти України. Найчастіше громадяни України працюють у про...

На Полтавщині суд виніс вирок чоловіку, який задушив дружину на очах у маленького сина

четвер, 18 квітень 2024, 13:55

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області виніс вирок 37-річному жителю села Малі Феськи Золочівської громади, який задушив дружину на очах у п'ятирічного сина та замаскував вбивство під зґвалтування. Чоловіка визнали винним, він відбуватиме пок...