"Страшно. Ховалися і в сараї, і в льоху": Поранені мешканці Авдіївки розповіли про обстріли

Поранених доставили у Дніпровську обласну лікарню імені Мечникова.

Авдіївка після обстрілів. Ілюстрація:5 канал

Двоє мирних жителів Авдіївки опинилися в реанімації після обстрілу міста російсько-терористичними військами. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

Двоє з доставлених з Авдіївки в лікарню Дніпра - цивільні, які постраждали від обстрілів.

У реанімації також знаходиться 57-річна пенсіонерка з Авдіївки. Міна вибухнула у неї на подвір'ї, коли жінка йшла за дровами. З переломом стегна її на ковдрі в укриття перетягнули українські військові. Зараз її життю нічого не загрожує.

40-річному жителю Авдіївки пощастило менше. Чоловік якраз закривав ворота на власному обійсті, коли поруч розірвалися відразу кілька мін.

"У чоловіка стан набагато важчий. Осколкове поранення голови, грудей, кінцівок. Він на апараті штучної вентиляції легенів. В даний час ми боремося за його життя", - повідомив головний лікар обласної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко.

"Страшно. І в сараї ховалася, і в льохах ховалася. Сильний мінометний постріл. І мене ось так поранило. Велике дякую всім, що відгукнулися і допомогли", - говорить поранена Наталія Неврюєва.

Також постраждали і військові. Так, боєць "Правого сектора" - у важкому стані в реанімації обласної лікарні Мечникова. 25-річний Роман при свідомості, проте має вкрай складні поранення. У головному мозку - сантиметровий уламок. Вибухом міни зрешетило також кишківник і печінку.

Гардероб льодовикового періоду: Вчені відкрили цікаві подробиці, в чому ходили неандертальці

четвер, 25 квітень 2024, 9:05

Саме неандертльцям приписують винахід одежі, в той час як предки сучасної людини розгулювали по Африці практично голими. Тодішній суворий клімат Євразії змушував первісних мисливців постійно мерзнути, особливо взимку. Учені отримали непрямі докази того...

Треба почекати: Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло

четвер, 25 квітень 2024, 8:48

В Україні посеред цього тижня розпочнеться поступове підвищення температури. Втім, швидкого повернення тепла очікувати не варто. Про це NV розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха, передають Патріоти України. За її словами, на погоду вплив...