Стрілянина у Хмельницькому: Чоловік поранив трьох жінок, патрульні його застрелили

Одна з поранених - медсестра психоневрологічному диспансеру.

Стрілянина у Хмельницькому. Фото: ye.ua

Сьогодні вранці в Хмельницькому поліцейські застосували зброю під час затримання порушника. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на УНН.

"Близько 8:30 в Хмельницькому відбулася стрілянина. На місці події загинув чоловік 1970 р.н.", - розповів прес-секретар служби патрульної поліції в Хмельницькому Роман Мартинюк. За його словами, на перехресті вулиць Кам'янецької та Тернопільській назустріч екіпажу патрульної поліції, який їхав в управління на пересменку, вибіг невідомий чоловік і попросив їх зупинитися.

"Коли патрульні вийшли зі службового автомобіля, з двору вибіг чоловік, в руках якого був предмет, схожий на заточку. Обличчя чоловіка було закривавлене. Побачивши поліцейських, він почав на них бігти", - розповів Мартинюк.

За словами свідків, цей громадянин нападав на людей у дворі одного з будинків. Люди намагалися самостійно затримати, але їм це не вдалося. Тоді вони побачили екіпаж патрульних і звернулися за допомогою.

"Оцінивши небезпечну ситуацію, один з поліцейських зробив попереджувальний постріл з табельної зброї в повітря. Після цього чоловік не зупинився і почав далі рухатися на співробітників поліції. Тоді ще пролунав один постріл, куля потрапила в ногу нападника. Він впав, однак і далі продовжував йти на поліцейських. Патрульні намагалися його затримати, після невдалої спроби застосували ще раз табельну зброю", - розповів Мартинюк.

На місце події викликали медиків швидкої допомоги. Тіло чоловіка перенесли в карету швидкої, де він помер. Спікер Нацполіціі в Хмельницькій області Інна Гелега в ефірі "112 каналу" розповіла, що чоловік поранив трьох людей.

"Чоловік поранив трьох людей. Першою стала медсестра психоневрологічного диспансеру. По дорозі він поранив ще двох жінок. Свідком цих поранень став перехожий, який і зупинив патруль", - повідомила вона. Одна їх поранених жінок відмовилася від госпіталізації, іншим надана медична допомога. Розпочато кримінальне провадження за ст.115 (замах на вбивство) і ст.345 (погроза або насильство проти співробітника правоохоронних органів). Оцінку діям патрульних буде давати прокуратура.

Що сталось із другим поліцейським, пораненим під час нападу у Вінницькій області

субота, 20 квітень 2024, 15:20

Вночі 20 квітня двоє зловмисників на Вінничині убили 20-річного поліцейського Максима Зарецького. Другим постраждалим правоохоронцем виявився капітан Максим Шарапанський. Про це повідомляє видання "Суспільне Вінниця", передають Патріоти України. За поп...

Військкомат надіслав повістку журналісту, який помер у жовтні минулого року

субота, 20 квітень 2024, 15:05

Оболонський районний територіальний центр комплектації та соціальної підтримки (ТЦК) Києва надіслав повістку на адресу спортивного журналіста Артема Франкова, який помер у жовтні минулого року. Про це повідомляє Telegram-канал Artем Frankov official, п...