Стрілянина в нічному клубі: Коханець орландського стрілка розповів, що відвідувачі клубу загинули через помсту геям

Сім'я Омара Матіна також вважає, що мотивом була його ненависть по відношенню до ЛГБТ-спільноти.

Коханець орландського стрілка розповів, що відвідувачі клубу загинули через помсту геям. Скріншот.

Чоловік, що представився коханцем американця афганського походження Омара Матіна, який застрелив 49 осіб у гей-клубі в Орландо, заявив, що причиною події стала помста. "Мене змусив прийняти рішення той факт, що він не зробив це заради тероризму. Він зробив це заради помсти", - сказав він в інтерв'ю Univision Noticias, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За його словами, Матін знаходився в розладі почуттів, після того, як чоловік, з яким він провів ніч, зізнався йому, що він ВІЛ-інфікований.

Він також розповів, що вже звернувся в ФБР, чиї агенти провели з ним три допиту. У ФБР підтвердили, що зустрічалися з чоловіком.

Нагадаємо, в результаті стрілянини в гей-клубі Pulse в американському місті Орландо, яка сталася 12 червня, загинули 49 людей.

Відповідальність за розстріл взяла на себе терористична організація "Ісламська держава".

Пізніше стало відомо, що стрільцем був Омар Матін 1986 року народження. Також було опубліковано його фото. ЗМІ повідомляють, що батьки Матіна - вихідці з Афганістану.

Колишня дружина вбивці розповіла, що Матін був дуже жорстокою людиною і часто її бив. Сім'я стрілка заявляє, що мотивом була його ненависть по відношенню до ЛГБТ-спільноти.

Виплати біженцям: Ось яку грошову допомогу отримують українці у Німеччині та Польщі

четвер, 2 травень 2024, 6:59

Німеччина та Польща - дві країни, які прийняли найбільше українських біженців. Сукупно там перебувають понад половина всіх людей з тимчасовим захистом у ЄС."РБК-Україна" розповідає, які виплати та програми допомоги для втікачів від війни діють в Польщі...

В Україні ціни на популярний фрукт б'ють минулорічні рекорди: Що відбувається

четвер, 2 травень 2024, 6:48

Вартість бананів в Україні стрімко зросла. Закупівельна ціна перевищила торішній рекорд, сягнувши 49,8 грн за кілограм. У супермаркетах банани коштують уже близько 70 грн за кіло, передають Патріоти України. Причиною зростання є кліматичні зміни, які з...