Суд реабілітував Героїв Холодного яру (відео)

Майже століття холодноярських отаманів вважали "зрадниками"

Фото: YouTube

Апеляційний суд реабілітував отаманів Холодного яру. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "24 канал".

Майже 100 років засуджені більшовиками отамани, які боролися за незалежність України, вважалися зрадниками. Лютий 1923 року. Більшовики, у Лук'янівській в'язниці готують показовий розстріл українських повстанців – отаманів Холодного Яру. Засуджені до страти спромоглися на свій останній бій.

4 години посеред Києва гриміли постріли. А коли набоїв стало обмаль застрелили один одного, щоб не здаватися в полон. Майже століття холодноярських отаманів вважали зрадниками, а нині суд їх реабілітував.

Апеляційний суд реабілітував лише 9 отаманів Холодного яру. Та 1923 року загинуло щонайменше 36 ватажків визвольного руху. А ще тисячі простих козаків, які й досі вважаються ворогами українського народу.

Одному з загиблих було лише 20: За сьогодні в річці Тиса виявили тіла одразу шістьох людей, - журналіст із Закарпаття (фото)

понеділок, 6 травень 2024, 21:31

За сьогодні, 6 травня, в річці Тиса виявили одразу шість тіл потопельників. Про це повідомив журналіст Віталій Глагола, передають Патріоти України. "За інформацією від моїх джерел, 4 тіла було виявлено на українській стороні, 2 тіла на румунській сторо...

Ціна курсу варіюється від 395 до 600 грн: Експрессекретарка Зеленського розпочала власний бізнес

понеділок, 6 травень 2024, 21:05

Колишня прессекретарка президента України Володимира Зеленського та журналістка Юлія Мендель почала новий бізнес. Йдеться про курси для українців під назвою «Освіта за кордоном», зазначено на сайті курсу. Зокрема, за інформацією на сайті, «Освіта за ко...