Суд ухвалив вилучити у МЗС оригінал угоди про базування Чорноморського флоту РФ в Криму

Наразі слідство з'ясовує підстави та обставини підписання 21 квітня 2010 року "харківських угод"

Флот РФ. Фото: DT.ua

Печерський районний суд у місті Києві 27 грудня своєю ухвалою дозволив Головній військовій прокуратурі вилучити у Міністерства закордонних справ оригінал угоди про продовження базування Чорноморського флоту Росії в Криму на 25 років для проведення експертизи. Про це повідомила прес-секретар ГПУ Лариса Сарган на власній сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"У слідства є достатні підстави вважати, що в зазначених документах містяться відомості, що можуть підтвердити факти порушення процедур підготовки, прийняття, підписання і ратифікації Угоди для України, визначених законодавством України, а також встановити коло осіб, чиї дії призвели до укладення угоди, що суперечить Конституції України", - процитувала Лариса Сарган рішення суду.

Також вона повідомила, що слідчим управлінням Головної військової прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада) і ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу.

Наразі слідство з'ясовує підстави та обставини підписання 21 квітня 2010 року угоди між Україною і Російською Федерацією щодо перебування Чорноморського флоту РФ на території Криму (відомі як "харківські угоди").

У рамках цього провадження 19 грудня 2016 року прокуратура призначила почеркознавчу експертизу. У разі недопуску слідчих, може бути ініційоване проведення обшуку в Міністерстві закордонних справ.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...