Супермісяць-2016: Reuters показало вражаючі фото (відео)

​Супермісяць є найбільш видовищним і найвизначнішим не тільки в цьому році, але і в столітті.

Суперповня. Фото: Фейсбук.

У ніч на 14 листопада земляни побачили найбільший і найяскравіший Місяць за останні 68 років. Суперповню можна спостерігати, коли повний Місяць наближається дуже близько до орбіти Землі. Місяць здається на 14% більшим в діаметрі і на 30% яскравішим. Супермісяць, який спостерігався в ніч на 14 листопада, найвидовищніший і найбільший не тільки в цьому році, але і в столітті, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Як стверджують експерти, в останній раз супутник Землі так близько підходив до планети в далекому січні 1948 року. Наступного разу побачити схоже явище можна буде тільки 25 листопада 2034 року.

Подібне явище спостерігалося і протягом минулих років, наприклад, в 1974 і 2005. Можливо, саме цей ефект і викликає природні катаклізми, наприклад, в 1974 році циклон спустошив місто Дарвін в Австралії.

А в 2005 за два тижні до появи Суперповні в Індонезії від цунамі загинули сотні тисяч людей.

Назва Супермісяць в 1979 році була придумана астрологом Річардом Ноллом. На його думку, саме Супермісяць викликає екстремальні сили припливу, які стають особливо потужними в сяйві Місяця.

Також агентство Reuters представило фото Місяця в різних куточках планети за добу до появи суперповні.

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...