"Сусідська варта": Помічниця Авакова у Вінниці запустила унікальний проект

Вінниця - перше в Україні місто, де стартував проект по налагодженню ефективної комунікації місцевих жителів із поліцією.

Анастасія Дєєва у Вінниці презентувала проект "Сусідська варта". Фото:Depo.Вінниця - Depo.ua

Сьогодні у Вінниці започаткували унікальний проект "Сусідська варта". Мешканці будинку слідкуватимуть за порядком, стежитимуть за своїми сусідами і попереджатимуть злочини та нещасні випадки. Про це пише gazeta.ua, передають Патріоти України.

Для впровадження пілотного проекту Вінницю обрали через масштабну мережу ОСББ. Тут їх 500. Про це розповіла заступник міністра внутрішніх справ України Анастасія Дєєва.

"Сусідська варта" – унікальний проект. Це абсолютно новий вид комунікації поліції та громадян. Правоохоронці готові оперативно реагувати на випадки домашнього насильства, хуліганства. Хочемо, щоб сусіди повідомляли про це і не закривали очі. Цей проект можна масштабувати на інші регіони", - каже Дєєва.

У програмі беруть участь 14 будинків з ОСББ по всіх районах Вінниці."Сусідська варта - це коли всі жителі будинку є однією командою і вирішують питання спільно. Перше, що зробила я, це зібрала сусідів на суботник. Вийшли усі. Познайомились, обмінялися телефонами.

Погано, коли ми не знаємо своїх сусідів. Іноді навіть кудись поїхати потрібно, а за квартирою нікому приглянути. Що стосується сімейних скандалів, то деякі називають це "доноси" на сусідів, інші - "моя хата з краю".

Але варто завжди ставити себе на місце іншого. Краще завчасно подзвонити, запитати чи все добре або вчасно відреагувати і викликати поліцію", - каже голова Асоціації ОСББ Вінниччини Ельвіра Мрясова.

До речі, "Сусідська варта" вже більше 30 років працює у Канаді, Сполучених Штатах, а також у Молдові, Естонії та інших країнах.


От де дешевше жити! Держстат опублікував рейтинг українських регіонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:22

Індекси споживчих цін на різні товари, включно з продуктами харчування, за перші три місяці2024 року продемонстрували підвищення в усіх регіонах, за винятком Сумської області, порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Найбільш значний приріст...

На Закарпатті 19-річний хлопець зґвалтував дитину, справою зайнялася поліція

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:15

На Закарпатті правоохоронці затримали 19-річного мешканця Мукачівського району, який зґвалтував 13-річну дівчину. Про це повідомили у поліції Закарпатської області, передають Патріоти України. Про постраждалу дівчину їм повідомили у медзакладі, куди в...