"Священная война": патріарх Кирило виправдав участь РФ у військовій операції в Сирії

Російських солдатів, які воюють на підтримку режиму Асада очільник РПЦ назвав "воїнством христолюбивим".

Патріарх Кирило. Фото:www.bbc.com

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило назвав військову операцію Росії на Близькому Сході "священною війною". Про це в п'ятницю, 6 березня, повідомляє Интерфакс, зазначають Патріоти України.

Патріарх сказав, що участь в бойових діях на Близькому Сході - "не агресія чи окупація, не нав'язування своїх ідеологем, не підтримка певних урядів", а боротьба з "тим страшним ворогом, що несе в собі зло не тільки для Близького Сходу, а для всього роду людського".

"Тому сьогодні війна з тероризмом - це священна війна", - підсумував патріарх.

Він додав, що Велика Вітчизняна війна теж була священною, а російське воїнство "можна сміливо назвати воїнством христолюбивим, тому що вони боролися за правду, за Батьківщину, за землю свою, за народ проти підступного і жорстокого ворога", впевнений очільник РПЦ.

З якими хворобами звільняють від мобілізації - оновлений перелік

понеділок, 6 травень 2024, 23:38

У період дії воєнного стану та загальної мобілізації є громадяни України, яких не можуть призвати до армії через наявність певних хвороб. У чинному законодавстві чітко розписаний увесь їх список хвороб, передають Патріоти України. Так, у Законі України...

Одному з загиблих було лише 20: За сьогодні в річці Тиса виявили тіла одразу шістьох людей, - журналіст із Закарпаття (фото)

понеділок, 6 травень 2024, 21:31

За сьогодні, 6 травня, в річці Тиса виявили одразу шість тіл потопельників. Про це повідомив журналіст Віталій Глагола, передають Патріоти України. "За інформацією від моїх джерел, 4 тіла було виявлено на українській стороні, 2 тіла на румунській сторо...