Святкуємо День морської піхоти України: П'ять цікавих фактів про елітний підрозділ (відео)

Зародження регулярної української морпіхоти теперішнього зразка припадає на 1918 рік, під час існування Української Держави у формі Гетьманату Павла Скоропадського.

Морська піхота України. Фото: zvitiaga.orgСьогодні, 16 листопада, в Україні відзначають "День морської піхоти". Свято було впроваджене Указом в.о. Президента України №352/2014 від 31 березня 2014 року для відродження та розвитку національних військових традицій, ураховуючи важливу роль морської піхоти Військово-Морських Сил Збройних Сил України у забезпеченні обороноздатності держави. До вашої уваги Патріоти України з посиланням на "5 канал" пропонують 5 фактів про становлення морських піхотинців.

1. Морська піхота України – передовий загін сил висадки, який призначений для дій у складі тактичних і оперативно-тактичних десантів, а також оборони пунктів базування ВМС, островів, ділянок узбережжя, портів, аеродромів та інших важливих об’єктів.

2. Зародження регулярної української морпіхоти теперішнього зразка припадає на 1918 рік, під час існування Української Держави у формі Гетьманату Павла Скоропадського.

3. У липні 1993 року, після створення Військово-морських Сил України, в Севастополі був сформований 1-й Окремий батальйон Морської піхоти, в який були зараховані кращі офіцери Чорноморського флоту, які виявили бажання служити Батьківщині. Вони принесли з собою дух і традиції, властиві лише цьому елітному роду військ. Згодом, у грудні 2013 року в Керчі був сформований ще один (501-й) батальйон морської піхоти.

4. Після захоплення Криму Росією, у березні 2014 року, залишилось 200 чоловік. Морські піхотинці були передислоковані в Миколаїв та Одесу.

5. З 2014 року морська піхота несе службу в зоні проведення АТО. Українські морпіхи протистоять російському агресорові на східних рубежах нашої країни.

Житель Тернополя намагався відправити за кордон посилки з унікальними древніми скам'янілостями, але втрутилася митниця (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 22:44

Тернополянин спакував три посилки із десятьма древніми каменями із відбитками істот, що належать до унікальних палеонтологічних зразків. Про це йдеться у повідомленні Київської митниці, передають Патріоти України. Цінні артефакти мали прямувати до США,...

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...