Святослав Вакарчук розповів про свої проблеми з правоохоронцями

Лідер "Океану Ельзи" розповів про те, як 12 років тому проти нього відкрили кримінальну справу.

Святослав Вакарчук. Фото: tv.ua.

Відомий український рок-музикант, автор пісень, лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук розповів про те, як 12 років тому проти нього відкрили кримінальну справу. Про це Вакарчук розповів в інтерв'ю виданню Viva, передають Патріоти України.

"Коли я переїхав зі Львова до Києва, ми знімали квартиру з Юрою Хусточкою (екс-басистом "Океану Ельзи"- ред). І ось одного разу о 6 ранку до нас прийшли з відділу особливо небезпечних злочинів. Нічого не розпитуючи, відібрали наші паспорти , веліли зібрати речі і відвезли у відділення з ще кількома хлопцями. Виявилося, що Юрін однокласник, який приїхав в гості на один день, був схожий на фоторобот якогось гвалтівника", - розповів музикант.

Він додав, що і сам притягався. "Про це тоді всі газети писали. У 2004 році на мене відкрили кримінальну справу "за фактом незаконного захоплення державних будівель". Ми з кількома депутатами зайшли в червоний корпус університету Шевченка, нас ректор запросив на чай. А потім виявилося, що ми незаконно захопили будівлю", - згадує Вакарчук.

Як насправді виглядав Богдан Хмельницький: Унікальна ікона Покрова Богородиці XVII ст. розкриває свої таємниці

середа, 8 травень 2024, 9:23

Свято Покрови з середніх віків сприймається днем українського війська. Русь-Україну під заступництво Богородиці віддав ще Володимир Хреститель. Однак наразі не відомо коли захисники України визначили Покрова своїм святом. З вцілілих рукописів знаємо, щ...

Є нюанси: Юристка пояснила, чи всі, хто відмовився від повістки, є "ухилянтами"

середа, 8 травень 2024, 9:14

Статус "ухилянта" людина набуває за рішенням суду. Це відбувається після того, як людина отримала персональну повістку, що зобов'язує з'явитися у визначену дату та час до Центрів комплектування для проходження військової служби. Про це розповіла юристк...