Світла - не буде: Аксьонов порадив кримчанам готуватися до гіршого

Режим надзвичайної ситуації в Криму діятиме до запуску Керченського енергомоста, запевнив так званий "голова" півострова.

Крим залишається без світла. Ілюстрація:tsn.ua

Напружена ситуація в енергетиці Криму може зберегтися до будівництва двох стаціонарних електростанцій в Сімферополі та Севастополі. Про це заявив "глава" Криму Сергій Аксьонов в ході засідання міжвідомчого штабу з ліквідації надзвичайної ситуації за участю представників муніципалітетів у вівторок, 1 грудня, передають Патріоти України з посиланням на ZN,UA .

"До тих пір, поки не буде побудовано дві електростанції на території Криму, певна ситуація напруги буде зберігатися, хоча я впевнений, що поставки електроенергії з материка можуть дійсно задовольнити потреби населення", - зазначив Аксьонов.

Мова йде про будівництво двох електростанцій - у Сімферополі та Севастополі, які мають бути введені в експлуатацію в 2018 році. Також Аксьонов повідомив, що режим надзвичайної ситуації в Криму буде діяти як мінімум до Нового року.

"Головне завдання для енергетиків зараз - оптимізувати схему подачі електроенергії в будинку таким чином, щоб вистачало всім. Плюс до цього необхідно правильно визначити максимальні навантаження і режим економії, коли звільняться додаткові потужності. Але режим надзвичайної ситуації буде діяти як мінімум до Нового року, до тих пір, поки всі процеси не ввійдуть у звичайне русло ", - сказав представник прокремлівської влади, яка здійснила анексію Криму.

30 Листопада працівники "Укренерго" завершили ремонт лінії електропередач "Каховська-Титан", однак постачання електроенергії до Криму поки не ведеться. На вимогу активістів, один з фазних проводів залишається в розібраному стані на анкерній опорі.

Енергетики запевняють, що при необхідності робота лінії може бути відновлена протягом декількох годин.

У той же день в Севастополі відбулася перша акція протесту проти бездіяльності влади: незважаючи на затверджені графіки, мешканцям одного з мікрорайонів за тиждень жодного разу не включали електрику.

Що буде, якщо ТЦК не встигнуть за 60 днів обробити заявку на оновлення даних - роз'яснення юриста

понеділок, 29 квітень 2024, 2:35

Відповідно до нового закону про мобілізацію в Україні, чоловікам призовного віку буде потрібно протягом 60 днів уточнити свої облікові дані у Центрах комплектування. Електронне оновлення даних ще не працює. За нинішніх умов ТЦК доведеться ставити на об...

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...