Симптоматично: В "Л/ДНР" навіть зеки мріють про Україну

У 2014 році на окупованих території відбували покарання близько 16 тис осіб. Зараз точних цифр немає, але різні джерела називають кількість в 10 тисяч.

Ілюстрація:ru.espreso.tv

Передачею ув'язнених "Л/ДНР" займається офіс уповноваженого ВР з прав людини в Україні. Про це повідомив керівник відділу моніторингу пенітенціарних установ Секретаріату Уповноваженого ВР з прав людини Євген Нецвєтаєв, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

Зараз пенітенціарна служба в Україні ліквідована, всі її функції передані Мін'юсту, розповів Нецвєтаєв. А ось переведення ув'язнених поки прийняв на себе офіс омбудсмена. Родичі ув'язнених або навіть вони самі звертаються саме сюди. Близько третини переведених з непідконтрольних територій ув'язнених - саме з цих списків.

"На даний момент здійснено 7 переміщень, і було передано на підконтрольну територію 133 людини. Останнє - 19 жовтня", - розповів Нецвєтаєв.

У 2014 році на окупованих території відбували покарання близько 16 тис осіб. Зараз точних цифр немає, але різні джерела називають кількість в 10 тисяч. Причому передають ув'язнених тільки з Донецької області.

"З Луганської області поки переміщень не було, - каже Євген Нецветаев. - Причина - перешкоди, що виникають з того боку. З боку України немає ніяких проблем, якщо тільки виникає сигнал про те, що та сторона готова передавати, ми готові реагувати і приймати цих людей".

Заяв про бажання переміщення в тюрми на території, підконтрольні Україні, сотні. І це - далеко не всі бажаючі, впевнений Нецвєтаєв.

"Зараз кількість заяв близько 450. При цьому близько 200 з Донецької, і 250 - з Луганської області", - повідомив він.

Україна готова прийняти і перевезти в колонії інших областей всіх ув'язнених, які будуть передані з окупованих територій. Для того ж, щоб ув'язнений потрапив до списків передачі, потрібно йому самому і його родичам звернутися з письмовою заявою до офісу уповноваженого Верховної Ради з прав людини або написати на електронну пошту.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...