Символи епох: У Запоріжжі на гроші від продажу бронзового Леніна хочуть встановити пам'ятник героям АТО

Документи для продажу пам'ятника радянському вождю повинні бути підготовлені до 1 березня.

Пам'ятник Леніну. Фото: vidia.org

У Запоріжжі планують продати демонтований бронзовий пам'ятник Леніну, а на отримані гроші встановити монумент бійцям АТО. Про це йдеться на сайті Запорізької міської ради, повідомляють Патріоти України.

Проектом рішення передбачається, що документи для продажу пам'ятника радянському вождю повинні бути підготовлені до 1 березня. Мова йде про "того Леніна", який стояв на однойменній площі, а тепер зберігається на складі КП "Водоканал". Висота скульптури - близько 20 м, вага - понад 20 т.

Нагадаємо, пам'ятник Іллічу в Запоріжжі демонтували 17 березня. Знесення тривало більше двох діб. Роботи з демонтажу пам'ятника почалися вранці 16 березня, і за присутності сотень жителів міста тривали до пізньої ночі - комунальники не могли відпиляти пам'ятник від великого п'єдесталу.

Залужний знов з'явився на публіці: Чим здивував улюблений генерал українців після тривалої інформаційної тиші

четвер, 9 травень 2024, 2:35

Колишній головнокомандувач ЗСУ, який довго не з'являвся на публіці після відставки з посади, активізувався в медійному полі та соцмережах. Спочатку він опублікував на своїй сторінці в Facebook фото, а згодом зустрівся з однією з українських співачок і ...

Його спроба перемоги: Представник Фінляндії на Євробачення-2024 вийшов на сцену без трусів (відео)

четвер, 9 травень 2024, 1:45

Представник Фінляндії на "Євробаченні-2024" Windows95man вийшов на сцену наймасштабнішого пісенного конкурсу континенту в дуже зухвалому образі. Він з'явився на сцені у великому яйці, зробленому з джинсів, а потім воно відкрилося і стало зрозуміло, що ...