Синоптик попередила українців про короткочасне похолодання

Після потепління на Стрітення 16 лютого очікується зниження температури, тому варто бути обережними на слизьких дорогах.

Синоптик попередила про похолодання. Фото: Еспресо.TV.

Стрітення радує нас десь сонцем, десь "плюсовими" значеннями температури повітря і ми, окрилені сонцем, вже почали знімати шапки, розплутувати шалики, а дехто навіть із дальніх кутків шухляд почав виймати темні окуляри. Із цього переліку можна використати лише маніпуляції з окулярами. Бо 16 лютого Україну чекає хоча й короткочасне, але похолодання. Так пише на своїй сторінці в Фейсбуці синоптик Наталя Діденко, передають Патріоти України.

Вже найближчої ночі температура повітря впаде до -5-12, а на сході та північному сході, Суми, Харків, Луганськ, можливо, й до -14.

Вдень також найхолодніше буде на сході та північному сході, навіть до -5-7, на решті території, наприклад, у Києві, Житомирі.Кропивницькому, Краматорську, Кривому Розі, Запоріжжі, Вінниці -2-4 градуси.

Найтепліше саме вдень буде на заході та півдні. У Львові, Івано-Франківську, Чернівцях, Луцьку, Рівному, Одесі, Херсоні, Миколаєві до 0+3 градусів. У Криму та на Закарпатті до +5 градусів.

Слабка, але втіха - не буде опадів. Тобто, переважатиме високий атмосферний тиск. а, отже, умов для будь-яких серйозних опадів не буде.

Спеціальна засторога.

Оскільки сьогодні сонце та висока температура повітря допомогли льоду та снігу трохи підтекти, то при прогнозованому похолоданні дороги та тротуари стануть дуже слизькими. Будьте завтра особливо обережними.

У Києві також після чудового стрітенського дня - похолодання. Вночі у столиці -8-10, завтра вдень -1-4 градуси. Без опадів, але повторюю - дуже слизько.

Лише вам і по секрету.

Холод ще затримається 17 лютого на сході України, там у ніч на п'ятницю може бути навіть до 20 градусів морозу.

Але ось вже з 18 лютого Україна відчує, що таке справжнє потепління. Тобто, нам лише витримати оце холодне випробовування завтра-післязавтра.

В США існує "місто-долгожителів" Лома-Лінда: Чим харчуються його мешканці

неділя, 5 травень 2024, 18:52

В США існує "місто-долгожителів" Лома-Лінда і його мешканка розкрила свій раціон. Можливо, саме у її звичці харчуватися хтось знайде відповідь, чому американці з цієї "блакитної зони" живуть довше приблизно на десять років, ніж решта населення Америки,...

"Ну прилетить туди, і що. Нічого страшного": В Одесі поліцейська втрапила в скандал через охорону церкви на Великдень (відео)

неділя, 5 травень 2024, 18:15

Поліцейська з Одеси обурилася, що її поставили на охорону порядку у церкві. У відео, яке опублікували в мережі, дівчина, не соромлячись міцного слівця, висловила думку, що можливий приліт у церкву – не така вже й велика втрата, передають Патріоти Украї...