Таємне стало явним: У РФ поховали вбитого в Сирії артилериста, про загибель якого Міноборони РФ промовчало (фото)

Росіянин служив в 291-й артилерійській бригаді, яка базується в Інгушетії, в станиці Троїцька. Тактичні знаки цієї бригади були помічені на техніці бригади в 2014 році на кордоні з Україною.

Похорон російського військового. Фото: orenday.ru.

У російському Соль-Ілецьку 14 березня з військовими почестями поховали загиблого в Сирії військового за контрактом, 22-річного артилериста Володимира Пономарьова, про загибель якого Міністерство оборони не повідомляло. Про це заявила незалежна група розвідників Conflict Intelligence Team на сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

Похорон військовослужбовця висвітлили оренбурзькі ЗМІ. На його похоронах була офіційна делегація на чолі з віце-губернатором Оренбурзької області. Тренер Пономарьова з рукопашного бою заявив, що за його інформацією, військовослужбовець отримав важке поранення і помер у госпіталі в Москві, а двоє його товаришів по службі загинули на місці, пише "РИА 56.ru".

Джерела Saltday кажуть, що контрактник служив в Інгушетії, поїхав до Сирії у відрядження, де підірвався на міні. "Вік Пономарьова, а також офіційний характер похорону і оперативне повернення тіла на батьківщину дозволяють стверджувати, що він дійсно був чинним російським військовослужбовцем, а не найманцем ПВК "Вагнер". Як правило, вагнерівці є ветеранами різних локальних конфліктів, родичі чекають їхніх тіл багато тижнів і місяців, а на їхніх похоронах не присутні офіційні особи", - розповіли в CIT.

За їхніми даними, загиблий росіянин служив в 291-й артилерійській бригаді, яка базується в Інгушетії, в станиці Троїцька. Тактичні знаки цієї бригади були помічені на техніці бригади в 2014 році на кордоні з Україною. "У цій же частині служив молодший сержант Олександр Солоп, який загинув в Сирії не пізніше 1 березня і був похований у Волгоградській області. Якщо дані про загибель двох товаришів по службі Пономарьова вірні, то можна припустити, що одним з них був саме Солопов. Згадка виведення мирних жителів вказує на те, що місцем інциденту могла бути Східна Гута в передмістях Дамаска: російська сторона заявляє, що там діють гуманітарні коридори, через які мирні жителі можуть покинути обложені райони", - пишуть розслідувачі.

За даними CIT, елітна частина Сирійської арабської армії "Сили Тигра", що наступає на Східну Гуту, має в розпорядженні гаубиці 2А65 "Мста-Б", які перебувають на озброєнні 291-ї бригади, в один з розрахунків якої могли входити Солопов і Пономарьов.

Суд "заробіток" не схвалив: На Донеччині чоловіка та жінку покарали через секс

вівторок, 23 квітень 2024, 22:15

У Донецькій області судили чоловіка та жінку, які від 2021 до 2023 року знімали пікантні відео та продавали їх у Мережі. Про це йдеться у вироку Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області, передають Патріоти України. За даними суду, уродже...

Суд виправдав чоловіка за водіння в нетверезому стані: Що сталося

вівторок, 23 квітень 2024, 20:50

Суд у Бельгії виправдав чоловіка, якого звинувачували у водінні в нетверезому стані – у його крові виявили алкоголь, однак бельгієць його не вживав. Річ у тім, що організм чоловіка сам виробляє спиртовмісні сполуки. Про це розповідає The Guardian, пере...