"Так завжди було - вигрібала зверху": Блогер про те, чому радянське виховання не так просто вичистити з голів

Забути те, до чого звикли, надто важко, переконана авторка.

Ілюстрація: infomix.com.ua"Колись, як була я малою, ми грали в якихось солов'їв-розбійників, чи в санітарок, чи в партизанів, та я так мчала, що нахромилася на забор і розпанахала глибоко і сильно собі кульшу. Кровяха цибенить, а я ничками мчу в травмпункт і плачу, бо влетить за порвані колготи. Тьотя Маша глянула, зойкнула: "та тобі ж тут шить нада", а я прохлюпала "не нада, лучче колготки зашийте", - пише у своєму блозі Татуся Бо, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"На колготах шить уже не було чого, хіба торбу для цибулі. З розпанаханою ногою я ховалася тиждень, ходила обробляти рану і брехала, шо мама знає, колготки ми сховали в партизанській ничці в подвалі. І от мама побачила на нозі під штаньми пов'язку і почалося. "Стойтамідисюди". Було і про то, шо "якби ти вбилася, я б тебе вбила". Ніхто не бив, але кричали сильно усі разом і по черзі. Главне, шо про колготки ніхто і не згадав.

Так завжди було – вигрібала зверху... Коли я почала обдумувати своє мамство і вибудовувати мільйон категорій "от я ніколи", то пункт "не орать і не погрожувать за травму" був чи не найпершим, мабуть десь після карточок домана, і харчуванням з броколі.

Коли Надя вперше впала і розбила собі коліно, я так орала в себе і на себе, мовчки і страшно, шо поки її донесла додому і заспокоїла, в мене пропав голос.

А якось я себе зловила на тому, що реву разом з нею і кажу, "мона було зразу і лоб розвалить. Нє?". Тобто пролізло таки воно оте пророщене радянською системою виховання. Сьогодні мені не відкривали на дзвінок в домофон... Довго. Шлях в чотири поверхи був мов на Еверест. Відкрила двері і нашипіла на всіх, навіть на рибок. Тепер зі мною ніхто не говорить, і навіть меченосець Мортіра".

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...