Там зручно робити бізнес: Українка розповіла, як відкрила магазин у Сінгапурі

Звітність вести дуже легко: в кінці року потрібно заповнити податкову форму. Для бізнесу з щорічним оборотом до 100 тис. доларів необхідно заповнити всього три рядки.

У Сінгапурі бізнесмену жити легше. Фото: соцмережі.

У Сінгапурі малий і середній бізнес не перевіряють. Оскільки вся звітність йде через інтернет, немає корупції. Про це розповіла українка Надія Бремнер, передають Патріоти України.

Після переїзду у Сінгапур перетворила хобі на бізнес — продає авторські прикраси з напівдорогоцінного каміння. "Бізнес в Сінгапурі відкрила шість років тому. Тоді це було дуже легко. Я вже мала статус резидента країни. Зареєструвала за день приватне підприємство, заплативши близько 100 доларів. Реєстрація зайняла 10 хвилин в режимі онлайн. Оскільки працюю сама, вимог до статутного капіталу не було. В такому бізнесі, як у мене, ризик тільки в тому, що якщо щось трапиться, то буду нести відповідальність своїм майном. Звітність вести дуже легко: в кінці року потрібно заповнити податкову форму. Для бізнесу з щорічним оборотом до 100 тис. доларів необхідно заповнити всього три рядки: витрати, продажу, чистий прибуток", - розповідає Надія Бремнер.

"Для нерезидентів не все так просто. Складність полягає в тому, щоб отримати дозвіл на роботу. Шість років тому це було простіше, оскільки його видавали навіть на підставі заявки на ведення невеликого приватного бізнесу. Зараз законодавство змінилося, повністю скасували документ, що дозволяє працювати на себе. Дозволи видають в основному на відкриття акціонерних товариств. Причина зміни такої політики в тім, що багато експатів виїхали з країни і не закрили приватні підприємства".

Сінгапурські банки внесли Україну і Росію в чорний список. Для громадян Східної Європи майже неможливо відкрити рахунок у банку, а це обов'язково для бізнесу, каже українка.

"Сінгапур — маленька країна, там зручно робити бізнес. Є багато форумів для малих підприємців, там часто обмінюються контактами, створюють різні колаборації. Наприклад, я та ще п'ять підприємців з різними товарами об'єдналися, відкрили свій магазин. Ми ділимо оренду, витрати на маркетинг. Комерційна нерухомість в Сінгапурі — не з дешевих. Магазин в 30 кв. м нам обходиться 10,5 тис. доларів на місяць, але це хороший шопінг-мол в центрі Сінгапуру. Мова спілкування — англійська, вся документація англійською".

Джерело: Gazeta.ua

Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...