Те, проти чого потужно пручалась мовчазна більшість усіх гілок влади: Україна взяла чіткі забов'язання по запуску антикорупційних судів – меморандум із МВФ

В Україні антикорупційний суд має розпочати свою діяльність до кінця березня 2018 року.

Через рік в Україні мають з'явитися антикорупційні суди. Ілюстрація:Еспресо.TV

Закон про антикорупційні суди має бути ухвалений Верховною Радою України до середини червня 2017 року, а робота таких судів має розпочатися до кінця березня 2018 року. Про це йдеться в меморандумі з Міжнародним валютним фондом, який опублікований на сайті МВФ, передають Патріоти України.

Згідно з документом, до середини квітня 2017 року необхідно подати відповідний законопроект, щоб він був ухвалений у контрольні терміни.

Законодавство має включати положення, що забезпечують бюджетну автономію і адекватну безпеку системи антикорупційних судів, і встановити процес добору суддів до цих судових інстанцій, ідеться в меморандумі.

Згідно з документом, кандидатури антикорупційних суддів будуть подані Вищою кваліфікаційною комісією суддів та представлені Вищою радою юстиції президенту України для призначення до середини січня 2018 року.

Водночас антикорупційний суд має розпочати свою діяльність до кінця березня 2018 року.

3 квітня МВФ ухвалив рішення про виділення Україні чергового траншу в розмірі $1 млрд.

30 вересня 2016 року набули чинності конституційні зміни в частині правосуддя і закон "Про судоустрій і статус суддів", який парламент ухвалив 2 червня.

Згідно із законом, передбачається створення Вищого антикорупційного суду, який розглядатиме провадження, пов'язані з кримінальним переслідуванням корупційних діянь, але терміни початку його функціонування не зазначені.

США та Європейський союз закликали Україну прискорити процес створення системи антикорупційного судочинства.

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...