Те, що хотіли приховати окупанти: Техногенна катастрофа у Армянську трапилася двічі

Викиди були 24 серпня і 4 вересня.

Катастрофа у Армянську сталася двічі. Фото: Ракурс.

На заводі "Кримський титан" в окупованому Криму сталася техногенна катастрофа, яка двічі супроводжувалася викидами шкідливих речовин в атмосферу. Про це в ефірі "Прямого" розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука, посилаючись на інформацію від метеорологів і місцевих жителів, передають Патріоти України.

"Ми все ж схиляємося до точки зору, що сталася якась техногенна катастрофа безпосередньо на самому підприємстві. Трапилася вона двічі. Викиди були 24 серпня і 4 вересня", - сказав він. Тука зазначив, що, згідно з попередніми результатами проб, жителям південних областей України нічого не загрожує. Представники уряду мають намір відстежувати ситуацію.

"Ми повинні отримати результати аналізів ґрунту і вод, бо аналізи повітря ми вже маємо і цей моніторинг здійснюється щодня", - додав він. Крім того, заступник міністра зазначив, що підприємство "Кримський титан" здійснює свою господарську діяльність виключно завдяки існуванню закону "Про створення вільної економічної зони "Крим", який дозволяє власникам цього підприємства працювати на зовнішніх ринках під виглядом українського.

Депортації бути? У Чехії зробили заяву щодо українців призовного віку, які ухиляються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 3:25

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що його країна не підтримує позицію тих українських чоловіків, які намагаються уникнути мобілізації виїздом за кордон. Водночас визнав, що механізми держави обмеженні в питанні депортації таких люде...

Є проблеми: Нацбанк повідомив, які регіони найбільше відчувають брак робочої сили

субота, 4 травень 2024, 2:35

З 2021 по 2023 рік робоча сила у віці 15-70 років скоротилася більш ніж на чверть. З основних причин - міграція, демографічні втрати та окупація. Про це йдеться в інфляційному звіті НБУ, передають Патріоти України. Так, за оцінками НБУ, робоча сила у в...