Телефон в допомогу: Експерт розповів про простий спосіб захиститися від обважування в магазині

Нестандартне застосування телефону в звичайній ситуації може виявитися вельми до речі.

Ілюстрація. Фото: ruscontrol163.ruМобільний телефон або кілограмова гиря допоможуть покупцям уникнути обважування на ринку або в магазині. Про це розповів виконавчий директор громадської організації "Союз споживачів України" Максим Несмєянов, пишуть Патріоти України з посиланням на сайт Нескучные новости.

Він радить покупцям дізнатися вага пристрою і при підозрі на обман покласти його на ваги. Якщо вага не буде збігатися з підрахованими, від покупки краще відмовитися.

"Продавця можуть покарати за обман в залежності від суми обважування. Якщо покупця обважили на суму від 34 грн, то штраф - до 100 гривень, якщо обвіс від 51 грн - 340-850 гривень. Щоб зафіксувати факт обважування, треба викликати поліцію, написати заяву до Держспоживінспекції, в якому вказати час, дату, ім'я продавця, який обвесил, і місце, де він стоїть. Ще кілька раз викликатимуть на допити, а потім через деякий час покупцеві повернуть недостачу, а продавцеві призначать штраф ", - зазначив Несмєянов.

В середньому продавці обважують своїх покупців на 100-150 грамів. Клієнти відсутності ваги не помічають, і продавці таким чином заробляють собі бонуси до зарплати.

"Найпоширеніший спосіб" обвіс з походом ". Продавець кладе на ваги більше товару, ніж просив покупець. Той просить зняти, я частина знімаю, трохи притримую пальцем вага і називаю суму. Ще один спосіб - швидке зважування. Коли продавець швидко кидає на ваги товар і потім його швидко знімає. Перевірити продавця легко. Попросіть зважити 20 грамів якогось товару. Ті, хто має нечіткі ваги, обслуговувати таку людину не будуть ", - розповіла представниця торгової сфери.

Крім того, сипучі товари продавці часто ставлять у вологих приміщеннях. Тому цукор вагою 50 кілограмів за ніч може набрати 2-3 кілограми води, сіль - 4 кілограми.

Ватники в Естонії розмахували прапором РФ з вікна авто, але далі щось пішло не так

середа, 8 травень 2024, 23:55

В Естонії поліція відкрила провадження стосовно трьох осіб, які розмахували прапором Росії з вікна автівки у місті Пярну. Двом з них призначили штраф. Про це повідомляє ERR, передають Патріоти України. Інцидент стався ввечері 24 квітня, близько 16:30 д...

Слухав пісню німецькою: Пенсіонер з Росії опинився в центрі "фашистського" скандалу

середа, 8 травень 2024, 22:57

У російському селищі Шахтарськ на Сахаліні розгорівся скандал навколо місцевого пенсіонера, якого звинуватили у "фашизмі" за прослуховування старої німецької військової пісні Wenn die Soldaten. Про це повідомляють російський Telegram-канал Baza, переда...