"Тепер вся надія на Верховну Раду"?: Регламентний комітет підписав висновок щодо зняття недоторканості з нардепа Новинського

Якщо в Раді вирішать задовольнити клопотання ГПУ, "православному" олігарху-нардепу загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Нардеп з "Опоблоку" Новинський. Фото: ЛІГА.Нет

У ході засідання Регламентного комітету ВР України було прийнято рішення направити голові Верховної Ради висновок комітету щодо зняття з опозиціонера-нардепа Вадима Новинського депутатської недоторканості. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прямий ефір каналу "Еспресо".

Пинзеник на засіданні підписав рішення комітету і направив його голові Верховної Ради Андрію Парубію, який визначатиме його подальше спрямування. "Або до ГПУ, або до Верховної Ради для ухвалення рішення. Наскільки мені відомо, буде прийнято саме друге рішення. Всі технічні можливості наш комітет створив", - сказав голова комітету.

Перед тим, як комітет направив висновок щодо зняття недоторканості з Новинського, генпрокурор Луценко та "православний" нардеп вступили в перепалку, в ході якої Луценко кілька разів наголосив про зв'язок "русского мира" та Новинського, згадуючи про святого Олександра Невського. Новинський, крім цього, казав, що "він не винуватий".

Нагадаємо, одіозного депутата звинувачують у тиску на УПЦ (МП) під час президентства Віктора Януковича. Свій зв'язок з РПЦ та російською церковною пропагандою Новинський не приховує. Якщо в Раді вирішать задовольнити клопотання ГПУ по справі Новинського, нардепу загрожує до п'яти років позбавлення волі за статтями 27 і 146 і 365 Кримінального кодексу України.

Працюють партизани? Російських військових хтось спеціально труїть - у Маріуполі померло 9 осіб, у РФ - ще 5

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:45

Наразі спецслужби Росії займаються розслідуванням справи про навмисне отруєння російських військових у Маріуполі, внаслідок чого дев'ять із них померли, про що пише один із російських ресурсів, передають Патріоти України. Зокрема, співрозмовники виданн...

ВМС України поповнили ще двома бойовими одиницями флоту

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:15

ВМС України провели церемонію підняття військово-морських прапорів на катерах "Ірпінь" та "Рені", які цього року передали ВМС Естонії. Подія відбулася з нагоди включення катерів до складу національного флоту України.Про це повідомляє ВМС України. Катер...