Тепла більше не буде: До вихідних всю Україну покриє снігом

​У найближчі дні нічна температура опуститься до нуля, а денна не перевищить трьох градусів.

До кінця тижня всю Україну накриє мокрим снігом. Фото: Взгляд.

У минулі вихідні безперервний дощ знову затопив значну частину Одеси. За даними гідрометцентру Чорного і Азовського морів, в суботу в Одесі випало 34 міліметри опадів, а на території області - 29-55 міліметрів, що перевищує місячну норму, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Через негоду вимушено призупинили рух кілька трамвайних і тролейбусних маршрутів. Міська зливова каналізація в черговий раз не впоралася з такою великою кількістю опадів. Підтопленими виявилися десятки вулиць і проспектів. Глибина калюж місцями перевищувала півметра. Антирекорд був встановлений на вулиці Балківській. Не тільки через те, що висота вируючого тут потоку була по пояс людині, а й тому, що пливучі за течією авто змагалися з ... моторним катером.

А в центрі міста велике дерево звалилося на опору ліній електропередач, яка в свою чергу впала на дві припарковані іномарки. Машини отримали значні пошкодження. На щастя, ніхто не постраждав.

Негода наробила лиха і в Одеській області. Так, в селі Десантне поривчастий вітер зірвав покрівлю (50 листів шиферу) на приміщенні дільничної лікарні. Пошкоджено також дахи трьох приватних домогосподарств. Сильний дощ затопив території домогосподарств в місті Чорноморськ, а в курортному селищі Затока тільки з підвалу будинку по вулиці Приморській рятувальники відкачали 35 кубометрів дощової води.

Як повідомили в Українському гідрометцентрі, поліпшення погоди чекати не варто. Сьогодні дощі продовжаться на заході країни, а також у Хмельницькій, Вінницькій та Одеській областях. Завтра - на заході, півдні та місцями в центрі країни. У четвер опади накриють всю Україну, на заході дощі будуть супроводжуватися мокрим снігом. У п'ятницю дощ і мокрий сніг пройдуть практично по всій країні.

Разом з опадами прийде похолодання. Сьогодні вдень очікується від 7 до 15 градусів тепла, а завтра - 5-12. Ночами буде 3-6 тепла, на півночі і сході країни місцями до нуля. У наступні дві доби денна температура опуститься до 3-8 градусів.

У найближчі два дні в Києві буде сухо, але в четвер у столиці знову задощить, а в п'ятницю дощ буде супроводжуватися мокрим снігом. Сьогодні і завтра вдень синоптики прогнозують 9-11 градусів, а вночі - плюс 4-6. У четвер і п'ятницю вдень похолоднішає до 4-6 градусів, а ночами - до 0-5 тепла.

Як розповіли у Центральній геофізичній обсерваторії, цієї осені тепла в Україні чекати не варто - бабине літо закінчилося минулого тижня. І, судячи з великої кількості температурних рекордів, з лишком повинно було компенсувати нинішнє похолодання. Так, середньодобова температура повітря в Києві з 30 вересня по 4 жовтня склала 17,2 градуса тепла, що на сім градусів перевищує кліматичну норму для цього періоду. А 30 вересня максимальна температура досягла 25,8 градуса, що побило температурний рекорд 1892 року.

Житель Прикарпаття захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками", але далі втрутилась СБУ (фото)

середа, 24 квітень 2024, 12:27

В Івано-Франківську судитимуть антиукраїнського агітатора, який захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками". Йому "світить" до 8 років в'язниці. Про це повідомили у Службі безпеки в Івано-Франківській області, передають Патріоти України. Інтерне...

Білі птахи в зловісній чорній хмарі: Під час ліквідації наслідків ракетної атаки РФ по Одещині рятувальники побачили сотні пеліканів (фото)

середа, 24 квітень 2024, 12:14

Під час ліквідації наслідків однієї з останніх повітряних атак РФ по Одещинні рятувальники побачили сотні пеліканів, які летіли крізь чорну хмару диму. Фото опублікували на Facebook-сторінці Головного управління ДСНС України в Одеській області, передаю...