Тепло короткочасне: На вихідних прийде похолодання з дощем і снігом

Синоптик Наталія Діденко розповіла про різку зміну погоди.

Вихідні в Україні будуть холодними і дощовими. Фото: press.lv.

В суботу та неділю в Україну вторгнеться холодне повітря з півночі, яке принесе, окрім суттєвого похолодання, ще й дощ та мокрий сніг. Про це на своїй сторінці в Facebook написала синоптик Наталя Діденко, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За її словами, 25 та 26 лютого, температура повітря знизиться до 0 - +5 градусів, а вночі слід очікувати практично скрізь -1 - -6 градусів морозу.

"Завтра будемо трястися від холоду, бо після сьогоднішніх +8 - +14 градусів ледве дотягне до +2 - +7 градусів. У неділю, 26 лютого, приблизно так само. З опадами ще складніше. Вкрай несприятлива погода чекає південь та схід України. В Одесі, Миколаєві, Херсоні, Запоріжжі, Дніпрі, Донецьку, Луганську, Харкові, Полтаві та у їхніх навколишніх районах пройдуть дощ, можливий мокрий сніг (залежно від коливань температури повітря). І опади у цих місцевостях можуть бути навіть сильними", - відмітила Діденко.

На заході країни також, прогнозує синоптик, випаде невеликий мокрий сніг. А на решті території буде або хмарно, або невеликі опади, які чергуватимуться із проясненнями.

У то й же час на вихідні у Києві відчутно похолодає, найближчої ночі до +1 - +3 тепла, наступної до -1 - -3 морозу.

"Завтра в Києві вдень - брррр- +2- +4 градуси тепла, у неділю +3 - +5 тепла. Буде задувати вітер. Щоб якісь серйозні опади - навряд. Нам і нового холоду вистачить, щоб знову почати лаяти погоду. Головні синоптичні акценти для вихідних: загальне істотне похолодання та сильні суботні опади на півдні та сході України", - додала Діденко.

"Бабуся" не дуже відрізнялася від сучасних: Обличчя неандертальки, яка жила 75 000 років тому (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:12

Британські археологи представили плід своєї довгої роботи – реконструйоване обличчя неандертальської жінки, яка померла 75000 років тому. Про це повідомляє видання "ScienceAlert", передають Патріоти України. Череп знайшли у 2018 році в печері Шанідар і...

Результати виявились шокуючими: Жителів Словаччини спитали, кого вони вважать винними у війні в Україні

четвер, 2 травень 2024, 22:58

Понад 50% жителів Словаччини вважають, що війну РФ проти України спровокували західні держави та Україна. Про це йдеться у результатах дослідження Globsec Trends 2024, передають Патріоти України. Зазначається, що 41% опитаних словаків зазначили, що сам...