"Тяжело жить. Люди покупают по 150 граммов колбаски, когда такое было в нашем Донецке?" - донеччани нарікають на безпросвітне життя в "республіці

В окупованих містах панують злидні, зарплати затримують і не виплачують в повному обсязі.

Окупований Донецьк. Ілюстрація:fakty.ictv.uaДНР" тріщить по швах - кінець "республіки" вже очевидний. Яскраво видно злидні в окупованих містах, невиплата зарплат, постійна її затримка, різке подорожчання цін на все. Багато хто не отримує повноцінну зарплату місяцями, задовольняючись подачками бойовиків у вигляді 30-40% виплат. Про це пише Диалог, інформують Патріоти України.

Учитель Ольга Яловець розповіла, що отримує зарплату трохи більше 6 тисяч рублів, за нинішнім курсом НБУ це приблизно 2420 грн.

"В погоне за копейкой забываю о семье, детях. А теперь даже эти гроши не платят. Репетиторство тоже не вариант, у людей нет средств, родители вынужденно из-за нищеты отказываются от моих услуг", - зізнається жінка.

Аналогічна ситуація у багатьох галузях. Дошкільні заклади сидять без зарплат з вересня, частинами платять так званим "силовикам".

"Сосед работает в полиции. Так приходил ко мне и занимал денег. Рассказывает, что больше месяца задерживают получку, и когда нормально станут платить, никто не знает. Сидят без денег все: от гаишников до "силовиков" среднего звена. Все ждут гумку, кто-то пустил слух, что белые грузовики привезут очередной транш. Пока ждем, хоть и неделя уже прошла с момента обещаний", - розповідає житель окупованого Донецька Іван Скрипниченко.

Терористи вже теж відкрито обурюються урізанням зарплат. Скрипниченко додає, що бойовикам обіцяли по 20 тисяч гривень зарплати, а дали на три тисячі менше, а останній раз взагалі - по 13 тисяч на руки.

Проблему відчувають і студенти, і пенсіонери.

"Неужели вожди не могут найти для стариков денег. Сами на "лексусах" рассекают, а мы живем от корки хлеба до следующего куска", - скаржаться донецькі пенсіонери на затримки з виплати пенсій.

На цьому тлі блюзнірством виглядає оголошене з 1 листопада підвищення вартості проїзду в маршрутках і автобусах. Замість 6 рублів, на багатьох маршрутах ціна піднялася до 7-9 рублів.

"Вроде мелочь эти пара рублей, но когда на фоне задержек и невыплат оккупанты резко повышают цены на все не менее чем на 30 процентов, то это существенно сказывается на наших скудных бюджетах", - констатує донеччанин Сергій Клюквін.

Жителі окупованих територій не можуть нормально харчуватися, повноцінний раціон дозволяють собі деякі, з кожним разом на ринку і в магазинах покупців стає все менше.

Торгові точки закриваються, а продавці зізнаються, що можуть і два дні підряд нічого не продати, а податок і інші виплати окупантам все одно віддавати треба.

"Люди покупают по 150 граммов колбаски, когда такое было в нашем Донецке? Ходят слухи, что и хлеб тоже дорожать будет как минимум на 10%. Тяжело жить…", - говорять донеччани.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...