Тільки ентузіасти, можливо працюють за їжу: Працівники апарату партії "Самопоміч" офіційно не отримують заробітної плати, - експерт

Партія Садового не декларує витрат на апарат. Або це дійсно політсила нового типу, або у "Самопомочі" дуже економна бухгалтерія.

Ілюстрація:www.gazeta-misto.te.ua

Партія "Самопоміч", як і інші партії оприлюднила свій фінансовий звіт за останнє півріччя. Згідно з наданою інформацією, в апараті партії – 6 осіб, які не отримують заробітної плати. Про це йдеться у блозі для ЦензорРеформ експерта з Центру "Ейдос" Сергія Адаменка, інформують Патріоти України.

Також він зазначає, що свої кошти, а саме більше 28 тис. грн "Самопоміч" тримає на рахунках АТ "УкрСиббанк", кінцевим бенефіціаром якого є французький BNP Paribas S.A. Крім цього, партія досить стрімко розвивається, адже вже зареєстровано 74 регіональних осередки зі статусом юридичної особи рівномірно по всій території країни.

Як в БПП та "Народного фронту" рухомого та нерухомого майна, цінних паперів на балансі партії немає, але, як зазначає Сергій Адаменко, розпізнавальний знак та девіз партії оцінено в 100 000 грн. У Києві та Львові партія орендує офіси на суму більше 70 тис. грн. Внески на рахунок партії від фізичних осіб становлять 321 752 грн. Поки не відомі всі "шанувальники" партії. Також як стверджує експерт певна сума поступила на рахунок партії інкогніто, кошти державі не повернули, а цього вимагає Закон.

Щодо інших витрат партії "Самопоміч", то 25 тис. грн. було перераховано ФОП "Малачівська-Данчак Мар’яна Петрівна" за проведення соціологічних досліджень, трохи більше 28 тис. грн використали, як заставу за участь у виборах мера Кривого Рогу. Ще 166 тис. грн витратили на друк однойменної газети партії і лише більше 4 тис грн на проведення з’їзду партії.

За словами Сергія Адаменка, проаналізувавши інформацію, яку надали партії у своїх звітах, можна зрозуміти, що політична еліта не відчуває тих змін, які відбуваються в українському суспільстві.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...