Тіні репресованих предків: Поляк роками фотографує покинуті українські церкви на сході своєї країни (фотофакти)

Колишня велич цих храмів-сиріт ще пронизливіша через занедбаний стан і ауру людської трагедії, котра витає навколо них.

Покинутий український храм на території Польщі. Фото:http://global-ukraine-news.org/

Пьотр-Войцех Дурак, польський мандрівник, журналіст, письменник сім років фотографує покинуті українські церкви в Польщі. Храми на сході країни залишились спустошеними після операції "Вісла" - примусового виселення звідти українців. Фотопроект він розпочав 2009-го - після повернення з мандрівки зоною відчуження навколо Чорнобильської АЕС, передають Патріоти України з посиланням на Global Ukraine News.

"Добірка має на меті фотографічне документування покинутих і зруйнованих греко-католицьких церков", - відзначив Пьотр Дурак.

Фотограф розшукав не лише модерні кам'яні церкви, але й стародавні, зроблені ще з дерева. Деякі з храмів перетворено в римо-католицькі. Інші слугували складами, народними домами, курниками, сараями або громадськими туалетами.

"Багато з цих місць були свідками кровопролиття. Зараз тут лише гори пилу та павуків на стінах. На уламках дерев'яних конструкцій - забуття та спогади. Утім, саме в цих місцях я почуваюся ближчим до Бога, ніж у метушливих містах", - додав журналіст.

Пьотр-Войцех Дурак родом із міста Мелець, що у Польщі. Він - автор двох книг про пригоди, психологію та подорожі. Видав дві поетичні збірки. Переможець національних літературних конкурсів.

"Намагатимуся домовитись": Український боксер-чемпіон зробив дивну заяву щодо Путіна

вівторок, 16 квітень 2024, 23:53

Тимчасовий чемпіон WBC Сергій Богачук відповів на запитання про те, що зробив би з російським диктатором Володимиром Путіним. Про це повідомляє Sport-express, передають Патріоти України. Сергія Богачука запитали, що б він зробив, якби його зачинили в о...

"Творці зла повністю уподібнюються сатані": У Росії суд оштрафував 86-річного священника з Кубані (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 23:14

На Кубані суд оштрафував 86-річного священника на 150 тис. рублів у кримінальній справі про «дискредитацію» російських військових. Про це повідомляє російське ЗМІ «Медиазона», передають Патріоти України. Зазначається, що справу проти священника Віктора...