Той самий "друг" Автомайдану: За що і як НАБУ трясе суддю Вовка (фотофакти)

​Обшук у будинку екс-дружини судді Павла Вовка тривав понад 12 годин.

Віта-Поштова – це село за 18 км від Києва, де у колишньої дружини судді Світлани Вовк є навіть не один, а два будинки. Фото:http://censor.net.uaРанок 26 травня розпочався звісткою про обшук в Окружному адмінсуді Києва. Інформацію "вкинув" у Facebook суддя цього ж суду Богдан Санін, передають Патріоти України з посиланням на Цензор.нет.

За його словами, обшук з 7 ранку проводять особи з нашивками як у НАБУ. Санін повідомив, що його колега Євгеній Аблов вважає, що обшуки проводяться, оскільки в цьому суді розглядається два позови проти НАБУ.

Однак близько 13 години Національне антикорупційне бюро заявило, що проводяться у справі про незаконне збагачення голови суду Павла Вовка. В бюро уточнили, що справу щодо Вовка відкрили ще 9 грудня 2016 року на підставі аналізу е-декларацій. За інформацією НАБУ, напередодні як свідок вже був допитаний суддя Аблов.

Головний герой дня Вовк у суді 26 травня не з’явився. Ймовірно, його затримав обшук у заміському будинку його екс-дружини. Що робив суддя рано вранці робочого дня у будинку жінки, з якою начебто розірвав стосунки і майно якої не вносить у декларацію?!

Віта-Поштова – це село за 18 км від Києва, де у колишньої дружини судді Світлани Вовк є навіть не один, а два будинки.

Обидва будинки під зеленою черепицею розташовані на березі озера. Перший фіолетовий будинок є житловим. А другий, помаранчевий, саме активно добудовується.

На будинку видніються камери відеоспостереження. Також, судячи з відміток, територія охороняється Державною службою охорони.

Журналістів всередину не впустили. Один зі співробітників НАБУ розводить руками: "Я б вас пустив, щоб ви там все познімали. Але не маю права". Інший співробітник жартома каже: "Вони вас більше бояться, ніж нас. Як узнали, що журналісти приїхали!.."

Доказом на суддю Вовка може стати, наприклад, квитанція про сплату комунальних послуг, де стоїть його прізвище. Також пригодяться свідчення сусідів. Не на камеру люди кажуть, наче бачили тут суддю.

Представники НАБУ опитали деяких мешканців села. Але результати не коментували, посилаючись таємницю слідства.

Поки в будинку тривають слідчі дії, на вулицю заїжджає і неподалік паркується чорна Mitsubishi Pajero. З неї виходить чоловік, який представляється Володимиром Анатолійовичем, начальником комунального господарства Віта-Поштової. Каже, що біля будинку судді опинився випадково. Стверджує, що приїхав проконтролювати, як ведуться роботи на березі озера, де облаштовуються місця для відпочинку. Разом з тим, каже, що судді Вовка не знає і не бачив.

Пізніше Глушаниця зізнався, що минулого року мав перепалки з власниками будинку. Зокрема, тому що заборонив проїзд вантажної техніки, бо це зруйнує дорогу.

Ближче до вечора очікувалося, що з будинку разом з детективами вийде сам суддя Вовк. Була інформація, наче 26 травня планувалося також обшукати квартиру в його присутності. Але чи то плани детективів змінилися, чи суддя вирішив не світитися, але Павла Вовка ми так і не побачили.

Близько 20 години вечора детективи винесли з будинку невелику коробку і пакет і без коментарів поскладали їх у машину

Також на вулиці з’явився адвокат екс-дружини судді – Андрій Заєць.

"Відбувся обшук. Будинок належить моїй клієнтці. Вона являється адвокатом. Відбулося з грубим порушенням норм кримінально-процесуального права. Вилучили особисті речі, фотографії…", - сказав адвокат Заєць.

Останньою з будинку вийшла Світлана Вовк, колишня дружина судді. У супроводі невідомого чоловіка вона сіла в машину, яку подали до входу. Одночасно з місця рушили автомобілі НАБУ. Обшук було завершено.

Обов'язкова ідентифікація в дії: Хто із пенсіонерів в Україні ризикує залишитися без виплат

вівторок, 16 квітень 2024, 6:52

Оформлення пенсійних виплат є важливим процесом, що вимагає від одержувачів регулярного підтвердження свого статусу. Про це повідомили в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Вінницькій області, передають Патріоти України. Як кажуть чиновники...

Повівся на забаганку малого собі на голову: Американець подарував синові восьминога і незабаром дуже пошкодував про це (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 5:58

Спочатку сім'я з подивом виявила, що замість самця їм продали самку. Трохи згодом Терренс відклала яйця, які виявилися заплідненими. У результаті замість одного восьминога у Кліффордів з'явилося ще 50 штук. Кемерон Кліффорд, 36-річний стоматолог з Окла...