
Американська NGO Environmental Working Group опублікувала результати досліджень, в яких основною причиною небезпеки продуктів названо наявність в них високої концентрації пестицидів. Ці речовини здатні викликати рак, діабет, безплідність, хворобу Паркінсона і ожиріння, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.
Дослідники проаналізували 48 найпопулярніших фруктів і овочів, обробивши понад 36 тисяч зразків. За підсумками дослідження було визначено, що найбільш «небезпечною» стала полуниця. Цей продукт очолив список з 13 овочів і фруктів з найвищими концентраціями пестицидів.
В першу п'ятірку «найнебезпечніших» продуктів включили шпинат, нектарин, яблука і персики. Також «небезпечними» були визнані груші, вишні, виноград, селера, томати, картопля і солодкий перець.
Європейські лоукостери готуються повернутися в Україну, щойно буде підписано мирну угоду, яка дасть змогу відновити роботу аеропортів. Вони прогнозують бум «катастрофічного туризму», а також повернення людей у країну. Як пише Financial Times, угорський...
Сьогодні в Україні і через міграцію (особливо на тлі повномасштабної війни), і через зниження народжуваності (ненароджуваність) істотно посилився процес демографічного старіння. Про це в інтерв'ю для РБК-Україна розповіла директор Інституту демографії ...