Топ-5 найбільш ефективних гарячих напоїв при застуді (фото)

Для профілактики застуди пийте трав'яні чаї, а також додавайте в напої лимон і імбир.

При застуді потрібно багато пити. Фото: pro-apteka.ru.

У зимовий час шанси захворіти значно збільшуються. Однак, якщо впливати на хворобу на самому початку, можна обійтися без медикаментів. Рекомендуємо вам ряд цілющих напоїв, ефект яких перевірений ще нашими предками. Вони можуть стати адекватним захистом від зимових застуд, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Теплий чай з лимоном і медом

Якщо немає ні сил, ні бажання робити щось складне, можна приготувати звичайний чай з з лимоном і медом. Заваріть не надто міцний чорний або зелений чай. Додай чайну ложку меду і кілька скибочок лимона. Дуже важливо: не додавайте мед в окріп, інакше він втратить свої цілющі властивості.

Відвар з шипшини

Ягоди шипшини є джерелом вітаміну С. Візьміть 20-30 ягід шипшини і залийте 1 л окропу. Дайте настоятися протягом ночі в термосі або скляному посуді з кришкою. Готовий напій треба процідити і пити по півсклянки 3-4 рази на день перед їжею. До речі, можна зробити відвар шипшини і вживати як профілактичний засіб в осінньо-зимовий сезон - він чудово зміцнює імунітет.

Морс з журавлини

За кількістю вітаміну С журавлина ідентична з апельсинами і лимонами. Дієтологи взагалі вважають журавлину унікальною ягодою з потужними антибактеріальними властивостями. Для приготування корисного цілющого напою розітріть ягоди журавлини з цукром в пропорції 3: 1. Візьміть 2 ст.л. ягідно-цукрової маси і залийте 500 мл теплої води. До речі, журавлину можна замінити брусницею, яка володіє аналогічними цілющими властивостями.

Чай з імбиром і лимоном

Цей напій чудово зміцнює імунітет і підвищує опірність організму. Є безліч варіантів приготування імбирного напою. Ось один з них: в чашку гарячої води додайте 1 ст.л. меду, 1 ст.л. лимонного соку, 0,5 подрібненого імбирного кореня і трохи кориці.

Чай з ромашкою і липою

Квіти ромашки і липовий цвіт є м'якими протизапальними засобами. Тому чай, заварений на цих травах, стане чудовим протизастудним напоєм. 1 ч.л. липового цвіту і стільки ж квітів ромашки залийте 1 склянкою окропу. Дайте настоятися 15-20 хвилин, після чого процідіть. Пийте по третині склянки тричі на день перед їжею. За бажанням в напій можна додати трохи меду.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...