Топ-7 продуктів, які найчастіше підробляють (фото)

Найчастіше фальсифікують мед, сметану і молоко, поряд з більш дорогими продуктами - червоною ікрою і оливковою олією.

Молоко і сметану найчастіше підробляють. Фото: ЖЖ.

У гонитві за прибутком нечисті на руку підприємці часто підробляють продукти, а то і зовсім ліплять цукерку з самі знаєте чого! Напевно ви чули про сирний продукт замість сиру, сметанний соус замість сметани і навіть апельсиновий сік з ароматом апельсина. Експерти вирішили розібратися, де слід шукати підступ і як його визначити, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

1. Мед

Натуральність меду можна перевірити кількома способами:

Підроблений мед має присмак паленого цукру.

Його рекомендують зберігати в холодильнику (натуральному меду він не потрібен).

Якщо вдома є хімічний олівець, опустіть його грифель в мед. Якщо продукт забарвиться синім, це говорить про те, що його розбавили цукровим сиропом або водою.

Фальсифікують бджолині ласощі, як правило, змішуючи мед, крохмаль і соєве борошно або розбавляючи нектаром, що теж неправильно.

2. Сметана

Сметанний продукт відрізняється від сметани тим, що тваринні жири в ньому замінюють на рослинні, а молочний білок - соєвим. Якщо ви опустите ложку натуральної сметани в окріп, вона повністю розчиниться. Фальсифікат просто опуститься на дно.

3. Молоко

Щоб збільшити прибуток при тих же витратах, недобросовісні виробники розбавляють молоко пальмовою олією, меламіном, додають соду або крохмаль. Єдиний спосіб уникнути підробки - купувати продукт відомих марок з хорошою репутацією.

4. Крабові палички

Те, що там немає крабів, зрозуміло і слону. Але туди домішують соєвий білок, крохмаль і щедро присмачують продукт підсилювачами смаку. Уважно дивіться, щоб на упаковці було в складі слово "сурімі". Це білий рибний фарш, з якого і повинні складатися палички.

5. Червона ікра

На підробці червоної ікри люди наживають статки. Її можуть фарбувати або робити з водоростей. Натуральна ікра при стисканні лопається і має гіркуватий присмак, а підробка просто розжовується. У натуральній ікрі ікринки повинні бути цілими, рідини повинно бути зовсім небагато.

6. Копчена риба

Те, що повинно коптитися природним способом, давно досягається застосуванням спеціальної рідини - "рідкого диму", який по всьому світу визнаний найсильнішим канцерогеном. Відрізнити натуральне копчення легко - м'ясо риби, копчене природним способом, має жовтуватий відтінок, а в районі шлунка збирається жир такого ж кольору.

7. Оливкова олія

Дивно, але факт! Доходи італійської мафії від фальсифікованої оливкової олії можна порівняти з доходами від наркотрафіку. Недбайливі виробники її або розбавляють, або повністю замінюють сумішшю дешевших олій. Олію можна розпізнати за високою ціною і зробивши невеликий експеримент: поверніть з вати гніт, змочіть в маслі і підпаліть. Якщо полум'я швидке, чисте і без кіптяви, значить, в пляшці дійсно оливкова олія. Підробка буде коптіти і тріщати.

Відправлять на фронт? Що буде з відстрочкою для аспірантів

четвер, 21 листопад 2024, 16:23

У Верховній Раді продовжують опрацьовувати питання з мобілізації аспірантів, передають Патріоти України. Так, очільник парламентського комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак в інтерв'ю «Українським новинам» заявив, що у наступному ро...

GAME OF CHICKEN / ГРА В БОЯГУЗА

четвер, 21 листопад 2024, 15:14

Демонстративний запуск росіянами балістичного носія ядерної зброї по Україні, відповідні попередження посольства США напередодні, повернення ядерної риторики у марення кремлівських безумців, – викликають в памʼяті суспільствознавчі студії. Текст трохи ...