"Тот, кто всегда был рядом": Помер кримськотатарський активіст, якого затримували за одиночний пікет (фото)

Сервер Караметов був засуджений до 10 діб адміністративного арешту за нібито "опір співробітникам поліції", хоча літній чоловік страждав хворобою Паркінсона.

Сервер Караметов. Фото: Радіо Свобода.

У лікарні після ДТП помер 77-річний кримськотатарський активіст Сервер Караметов. Як пише у Facebook журналіст Антон Наумлюк, ветеран кримськотатарського національного руху Сервер Караметов помер в лікарні після того, як потрапив під машину у Старому Криму, передають Патріоти України.

Інформацію про смерть Караметова підтверджують також й інші кримськотатарські активісти.

Сервера Караметова затримували у серпні 2017 року під час одиночного пікету в окупованому Криму. Тоді він вийшов на підтримку одного з лідерів кримських татар Ахтема Чийгоза.

Представники окупаційних правоохоронних органів склали стосовно Караметова два адміністративних протоколи. Один – за "порушення порядку проведення одиночних пікетів", другий – за "опір співробітникам поліції". Згодом Караметова засудили до 10 діб адміністративного арешту за нібито "опір співробітникам поліції". У нього була хвороба Паркінсона.

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...

Крім повісток, військовозобов’язаним чоловікам в Україні надсилатимуть ще один документ: Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 10:59

За законом про мобілізацію, який набирає чинності 18 травня, всі чоловіки військовозобов'язаного віку мають протягом 60 днів з'явитися у ТЦК, щоб стати на військовий облік та оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. Якщо вони цього не зр...