Три роки без Кузьми: 2 лютого - роковини загибелі Скрябіна (фото, відео)

Рівно три роки тому у страшній ДТП загинув відомий український співак, лідер гурту Скрябін Андрій Кузьменко.

Скрябін. Фото: pl-ukr.net

Патріоти України з посиланням на Факти ICTV пропонують згадати про Скрябіна, який був не просто музикантом і телеведучим, а й лідером громадської думки, бо завжди говорив те, що думає.

Як загинув?

2 лютого 2015 року Кузьма після концерту у Кривому Розі поспішав до аеропорту. Вранішня слизька дорога біля села Лозоватка Дніпропетровської області стала для артиста смертельною. Близько 07.00 його джип Toyota на великій швидкості зіткнувся з молоковозом. У Кузьми не було шансів - він помер на місті.

Які були версії загибелі музиканта?

Винних в аварії так і не знайшли, а справу закрили. За даними слідчих, позаду Toyota Скрябіна їхало ще одне авто. Його водій сказав, що перешкод молоковоз співаку не створював. Технічні показники автомобілів, які стали учасниками ДТП, були в нормі.

А знайдені на тілі Кузьми ушкодження виникли незадовго до смерті та є характерними для водія, - йдеться в експертизі технічного стану транспортних засобів.

У МВС сказали, що причина ДТП - перевищення швидкості Андрієм Кузьменком, який не впорався з керуванням на слизькій дорозі із затяжним поворотом. Внаслідок чого і сталося зіткнення з молоковозом.

За словами керівника департаменту комунікації МВС Андрія Шевченка, це підтверджено різними експертизами. Водночас повідомлялося, що на місці ДТП нібито був ще один свідок - Дмитро Ященко, який наполягав на тому, що аварія не була нещасним випадком, а спланованим вбивством. Однак він плутався у свідченнях, говорив загальними фразами, а згодом і зовсім перестав відповідати на дзвінки слідчих. Зокрема, відомо, що так званий свідок має кримінальне минуле та дуже переживав за свою безпеку.

"Заяви Ященка спростовані показаннями справжніх свідків, очевидців та підтвердження не знайшли", - сказав Шевченко, наголосивши, що це був нещасний випадок, і вигадувати якісь теорії змови немає сенсу.

Співачка Марія Бурмака теж запевняє, що навіть батьки Скрябіна вважають, що це був нещасний випадок, адже дорога там погана, а поворот дуже різкий.

Як і де ховали Кузьму?

Андрія Кузьменка поховали 5 лютого 2015 року у Львові у родинному склепі на Брюховицькому кладовищі. Незважаючи на те, що родичі просили про закритий похорон, тисячі людей прийшли провести Кузьму в останню путь.

Останнє відео Скрябіна

Це відео зняв на телефон сам Андрій 1 лютого 2015 року. На ньому він показує, в якому жахливому стані дорога Олександрія-Кривий Ріг.


Канал ICTV присвятив Кузьмі документальний фільм Скрябін. Постскриптум.


Оце так: На Одещині прикордонник втік до Молдови у той час, коли його брат воює на фронті

вівторок, 23 квітень 2024, 10:27

На Одещині прикордонник під час патрулювання вирішив втекти до Молдови у той час, коли його брат боронить Україну на фронті. Про це повідомили у соцмережах, передають Патріоти України. Інцидент нібито трапився у селі Серпневе колишнього Тарутинського ...

Українцям продають вітчизняні помідори майже удвічі дорожче за турецькі: У чому причина

вівторок, 23 квітень 2024, 9:57

В Україні почали продавати тепличні помідори місцевого виробництва. Перші партії пропонують до продажу по 120-140 грн/кг, що в середньому на 67% вище, ніж перші партії цієї продукції минулого року, передають Патріоти України. А також значно дорожче з...