Царську назву повертати не будуть: Стала відома нова назва Кіровограда

Кіровоград був за радянської влади названий на честь комуністичного діяча Сергія Кірова, який за життя ніколи не був у місті і жодним чином з ним не пов'язаний.

Для Кіровограда вибрали нову назву. Ілюстрація:nashe-misto-sel.at.ua

Комітет Верховної ради вибрав нову назву для міста Кіровограда, який підлягає перейменуванню в рамках декомунізаціі. Про рішення комітету ВРУ повідомив журналіст Андрій Сайчук на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"Єлисаветграда не буде! Комітет ВР підтримав нову назву замість Кіровограда - Інгульськ!" - написав він.

Нагадаємо, 9 квітня Рада заборонила комуністичну і нацистську символіку і пропаганду. У зв'язку з цим підлягає перейменуванню місто Кіровоград, названий на честь комуністичного діяча Сергія Кірова, який за життя ніколи в ньому не був у місті і жодним чином з ним не пов'язаний. Колишні назви Кіровограда: до 1924 року - Єлисаветград, в 1924-1934 роках - Зінов'євськ, в 1934-1939 роках - Кірове.

Як повідомлялося раніше, в Кіровограді на засіданні міськради прийняли рішення подати на розгляд Верховної ради сім варіантів для перейменування міста. У запропонованому списку фігурували такі назви, як Інгульськ, Златополь, Ексампей, Єлисаветград, Кропивницький, Козацький, Благомир. При цьому більшість людей підтримала назву Єлисаветград, Інгульськ же знаходився на другому місці.

Чоловіки чи жінки? Вчені з'ясували, хто кращі лікарі

вівторок, 23 квітень 2024, 18:22

Науковці виявили, що жінки кращі лікарки за чоловіків. Про це пише Metro, передають Патріоти України. Нове дослідження показало, що пацієнти мають менше шансів померти, коли їхнім лікарем є жінка – причому ризик для пацієнток ще нижчий. Пацієнти також ...

"Потрібно все повністю змінювати": Командувач Нацгвардії пояснив, чому треба мобілізація

вівторок, 23 квітень 2024, 17:50

У Національній гвардії України критично не вистачає особового складу через тривалу війну з російськими окупантами. Про це заявив командувач НГУ Олександр Півненко в інтерв'ю виданню LIGA.net, передають Патріоти України. "Не буде мобілізації - не буде р...