Це чорний піар: Нардеп від БПП пояснив, звідки у його мами-вчительки нерухомість на десятки мільйонів гривень

​Руслан Сольвар здивований, що журналісти "не змогли з'ясувати, що матері вже немає".

Руслан Сольвар. Фото:www.facenews.ua

Інформація про те, що на матір і родичів нардепа Руслана Сольвара записана нерухомість в центрі Києва на десятки мільйонів гривень, є "чорним піаром". Про це заявив сам народний обранець, передають Патріоти України з посиланням на Styler.

За словами Сольвара, ажіотаж навколо нерухомості, зареєстрованої на його матір, триває вже більше року. "У зв'язку з черговою хвилею тиражування цієї "таємниці" хочу ще раз повторити, що ніколи не приховував факту володіння Сольвар Марією Володимирівною тим майном, про яке писали в ЗМІ.

Це відкрита інформація, в повному обсязі відображена в державному реєстрі прав на нерухоме майно. Нерухомість, про яку йде мова, була придбана ще до початку моєї роботи в парламенті", - заявив парламентарій.

Черговим приводом для надання цим фактом резонансного характеру, за словами Сольвара, стала вимога вносити в електронні декларації майно близьких родичів народного депутата. "Але справа в тому, що влітку цього року, ще до початку кампанії електронного декларування, мама пішла з життя.

За українським законодавством, право власності на спадщину вступає в силу протягом півроку. Тому на момент заповнення декларації, згадана нерухомість не мала фізичного власника, через що і не потрапила в мою декларацію.

Дивно, що журналісти, проявивши чимало завзяття, щоб "розкопати" інформацію десятирічної давності, не змогли з'ясувати, що матері вже немає", - додав він. Також Сольвар підкреслив, що вийшов зі складу керівників і партнерів усіх підприємств "ще задовго до 2012 року, коли вперше був обраний народним депутатом".

Як повідомлялося раніше, на матір і родичів нардепа від БПП Руслана Сольвара записана нерухомість в центрі Києва на десятки мільйонів гривень. Однак в декларації чиновника немає ні нерухомості, ні автомобілів. Він заявив, що живе в орендованій квартирі. Щорічно Сольвар здає практично порожню декларацію. У ній зазначено, що живе Сольвар на депутатську зарплату. 82-річна мати Сольвара - Марія, колишня вчителька, - є власницею нерухомості загальною вартістю не менше 36 млн гривень. Зокрема, їй належать квартири бізнес-класу в Києві, будинки в закритому котеджному містечку під Києвом і кілька офісних приміщень.

Не готові воювати: Соціологи з'ясували, в якому регіоні України найбільш поширене прагнення уникнути мобілізації

четвер, 25 квітень 2024, 18:30

Прагнення уникнути мобілізації найбільш поширене на сході. Загалом в Україні готовність до мобілізації перебуває на посередньому рівні. Такі даніоприлюднив фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, передають Патріоти України. "Визначаючи реа...

Генконсульство України в одному з міст Польщі поновило видавання паспортів

четвер, 25 квітень 2024, 18:26

Генеральне консульство України в польському Любліні поновило видавання паспортів для виїзду за кордон громадянам, які подали заяви до 23 квітня. Українці зможуть отримати документи після їхнього доставлення до установи. Про це в коментарі "Укрінформу" ...