Це повинен знати кожен: 10 фактів про те, як нас обманюють в магазинах

У супермаркетів свої секрети - кілька дрібних махінацій, які застосовують зазвичай у великих магазинах. Та й в маленьких ви зовсім не захищені від можливості бути обманутим.

10 фактів про те, як нас обманюють в магазинах. Фото: manspep.ru.

Багато хто вже не дивується з того, що на ринках і в маленьких магазинах, трапляються випадки обважування та обрахунку. А ось у великих торгових мережах, нечисті на руку продавці, ще витонченіше навчилися дуритьи нашого брата. Публікуємо для вас реальні способи обману, якими поділилися колишні співробітники великих магазинів, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Магазини електроніки

1. Практично всі імениті бренди, помітивши заводський брак своєї техніки, відкликають всю партію з магазинів. А після усунення дефектів, повертають назад, але вже зі знижкою 30-50%. Але деякі магазини збувають це відбракування під виглядом розпродажі, усно попереджаючи, що товар поверненню не підлягає.

2. Важливо: покупець не має права здати бракований, зламаний товар тільки в тому випадку, якщо його, покупця, офіційно попередили про недоліки, а всі дефекти детально описані в товарному чеку, ярлику або в окремому документі. Відрізнити «відбраковування» можна по наклейці REF - Refurbished.

Магазини елітної нижньої білизни

3. Продавчині таких магазинів грішать таким - вони купують на ринку дешеву нижню білизну і підкладають її серед фірмової білизни за ціну трохи нижчу, ніж значиться на інших етикетках, а покупці в захваті розхапують це недороге «брендове» шмаття.

Продуктові магазини

4. Величезна кількість продавців зізнаються в тому, що керівництво магазинів змушує їх давати простроченим продуктам «друге життя». Досягається це такими методами: відмиванням миючими засобами ковбаси від нальоту, проколюванням шпилькою роздутих пакетів з кисломолочною продукцією і т. д.

5. Якщо прострочену продукцію продати все ж не вдається, то її повертають виробникові, і там сосиски і ковбаси потрапляють в «виробництво ще раз» - переробляються, змішуються зі свіжим фаршем і знову стають «їстівними».

6. Фрукти і овочі мають властивості всихати, тому підприємливі продавці заздалегідь їх зважують і фасують по пакетах.

7. Заморожування. Риба, морепродукти, овочі обливаються водою і моментально заморожуються, і вода подекуди сягає 30 - 40% ваги продуктів.

8. Напевно ви і не здогадувалися, що свіжоморожену рибу нерідко роблять з зіпсованої. Адже крижана скоринка здатна приховати будь-які видимі дефекти продукту.

9. При продажі вагового товару часто використовують такий фокус: на електронні ваги нібито в гігієнічних цілях кладеться пакетик. Фішка в тому, що його краєчок приклеєний скотчем до корпусу ваг, а коли на ваги щось кладуть, пакетик натягується сам або його підтягує касир. Вага товару збільшується.

10. На касі вас можуть теж обдурити, наприклад «пробити» один товар кілька разів. А якщо ви це помітите, касир посилатиметься на збій в системі комп'ютера.

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...

"Він не уявляє, як можна грати": Чемпіон світу нещадно розніс Мудрика після матчу з Астон Віллою

неділя, 28 квітень 2024, 21:00

Ексгравець Челсі та чемпіон світу у складі збірної Франції Франк Лебеф розкритикував українського вінгера лондонців Михайла Мудрика після гри проти Астон Вілли (2:2) в 35 турі АПЛ. За словами легендарного футболіста, Мудрик погано взаємодіє з партнерам...