Це проблема всієї держави: У ГПУ пояснили, чому втекли беркутівці

Сергій Горбатюк наголосив, що розслідування не може бути проблемою одного підрозділу, чи проблемою потерпілих, або їх адвокатів. Це має бути робота всієї держави. І робота Верховної Ради, щодо зміни законодавства.

Сергій Горбатюк. Фото:http://tyzhden.ua/

4 екс-співробітники харківського спецпідрозділу "Беркут" втекли до Росії через комплекс проблем у розслідуванні та судовому розгляді України. Про це розповів начальник департаменту спец розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк в ефірі Еспресо.TV, інформують Патріоти України.

"Це не сьогоднішня проблема, що 4 беркутівці втекли. Вони використали ту можливість, яку була надана спочатку районним судом, потім апеляційним судом. По кожному кримінальному провадженні, які направлялись до суду, за виключенням окремих, не призначалися в строки до завершення запобіжних заходів. І в більшості випадків звинувачення від місяця — до двох були без запобіжних заходів. В цьому випадку особи користувалися обставиною", - сказав Грбатюк.

За його словами, це проблема всієї держави.

"Розслідування не може бути проблемою одного підрозділу, чи проблемою потерпілих, чи їх адвокатів. Це має бути робота всієї держави. І робота Верховної Ради, щодо зміни законодавства. І робота кожного державного органу, який до того причетний", - наголосив він.

Як відомо, 4 екс-співробітники харківського спецпідрозділу "Беркут" втекли до Росії. Серед них - звільнений Апеляційний судом Києва екс-беркутівець Віталій Гончаренко.

6 квітня Апеляційний суд звільнив обвинуваченого екс-беркутівця Віталія Гончаренка з-під варти під особисте зобов'язання.

Гончаренка разом з ще трьома екс-бійцями "Беркуту" затримали в червні 2016 року в Харкові. Усі четверо на момент затримання працювали у поліції. Двох із них — Олександра Бєлова та Віталія Гончаренка — звинувачують у вбивстві трьох майданівців 18 лютого 2014 року у Кріпосному провулку.

24 листопада 2016 року Гончаренка залишили під вартою. 4 лютого 2017 року Печерський суд Києва змінив запобіжний захід Гончаренку з утримування під вартою на домашній арешт.

Однак 10 березня Печерський суд Києва змінив запобіжний захід Гончаренку з домашнього арешту на тримання під вартою строком на 60 діб.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...