"Це питання гуманізму": Топ-пропагандистка Путіна закликала масово видати паспорти РФ біженцям з Донбасу

Маргарита Симоньян сподівається на те, що з часом видача російських паспортів жителям Донбасу стане таким же масовим явищем, як це було в анексованій грузинській Абхазії.

Маргарита Симоньян. Фото: ТАСС.

Головна пропагандистка Кремля Маргарита Симоньян висловила бурхливе обурення через те, що Росія не дає громадянство переселенцям із Донбасу, на якому країна-агресор сама розпочала війну. Зокрема, поплічниця путінського режиму заявила, що вважає ганебною таку ситуацію і не розуміє, чому Москва досі не вирішила це питання. Таку думку Симоньян озвучила під час виступу на VI Всесвітньому конгресі співвітчизників, який проходить у Москві 31 жовтня, передають Патріоти України.

"Я вважаю, і колеги з МВС підтримали, що не робити цього — просто соромно. Ми багато можемо зараз говорити про те, що і демографія Росії передбачає те, що ми повинні вітати цих людей, які приїжджають до нас, і економічно це було б доцільно. А якщо говорити про біженців з Донбасу, так вже просто по-людськи. Це питання гуманізму", — зазначила вона.

Симоньян додала: сподівається на те, що з часом видача російських паспортів жителям Донбасу стане таким же масовим явищем, як це було в анексованій грузинській Абхазії. Разом із тим, вона закликала владу країни-окупанта звертати увагу на особливі випадки і як виняток надавати російське громадянство деяким переселенцям зі сходу України.

"Ми зіштовхуємося із взагалі вже кричущими несправедливостями, наприклад, коли паспорт не давали блокадниці, яка потім опинилася на Донбасі й ось зараз стала біженцем... Якщо ви знаєте якісь кричущі випадки — звертайтеся до нас, ми будемо їх разом вирішувати, тому що Росія своїх не кидає", — підсумувала вона.

Цю думку пропагандистка повторила і на особистому Telegram-каналі, де зазначила, що вважає ігнорування Росією переселенців Донбасу "безглуздям і ганьбою", із якою вона не може змиритися.

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...