"Ми повинні допомагати близькому народові": Путін цинічно прокоментував надання громадянства РФ українцям

Президент РФ також заявив, нібито українській владі "платять" за "розкол", згадавши при цьому транші від МВФ.

Путін знову заговорив про "один народ". Фото: Рейтерс.

Президент Росії Володимир Путін стверджує, що спрощення процедури отримання громадянства для українців "має стосунок не лише до подій на Сході України". Лідер Кремля вважає, що РФ "повинна допомагати близькому народові", тому "робитиме для цього все". Про це президент РФ заявив під час своєї прес-конференції 20 грудня, передають Патріоти України.

Нагадаємо, що 18 грудня Держдума дала Володимиру Путіну право визначати категорії іноземних громадян і осіб без громадянства, які можуть подати заяву на отримання російського громадянства в спрощеному порядку. До таких найперше належать громадяни України.

Так, російський лідер стверджує, що відповідні рішення кремлівської влади мають "запобігти розколу", який нібито нав’язується з боку України. "Ми не намагаємося і не будемо підтримувати політики, пов’язаної із розколом українського і російського народів", – вважає він.

При цьому Путін заявив, що за подібні дії українській владі нібито "платять", згадавши при цьому транші від МВФ. "Наші народи близькі, пов’язані історичним корінням. І ми будемо робити все, щоб це підтримати", – вважає президент країни-агресора.

Окрім того, Путін прокоментував відповідні зміни, які вносяться до російського закону про отримання громадянства. За його словами, закон буде прийнятий на початку наступного року.

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...